Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Massiv blokade af Panum

REPORTAGE - Overalt på Panum står studerende på barrikaderne. Indgange, undervisningslokaler og biblioteket er blokeret.

En mand med en megafon råber højt:

»Når jeg siger Morten, siger I ØV!«

Og sådan lyder svaret herefter fra de omkring 150 studerende, som har blokeret hovedindgangen til Panum. De medicinstuderende er vrede og i oprør over studiefremdriftsreformens indhold, som de mener vil være ødelæggende for deres studier.

Ved bagindgangen har en næsten lige så stor gruppe taget opstilling, her kommer der heller ingen forbi, med mindre de vil deltage aktivt i blokaden. Der er fyldt med bannere og skilte med budskaber som »Hvem skal være DIN læge?« og »NEJ TAK«. Indenfor sidder store grupper af studerende og blokerer alle undervisningslokaler.

Medicinere følte sig pressede i forvejen

»Vi er i forvejen pressede med 4-års reglen. Hvis reformen bliver gennemført, bliver det stort set umuligt at specialisere sig til fx kirurg. Der bliver heller ikke mulighed for at få erfaring ved at arbejde i en lægeklinik, eller bruge et år på forskning som mange gør nu. Det har stor indflydelse på vores fremtid,« siger Martin som er bachelorstuderende.

Bag Rigshospitalet ligger en bygning, som også huser undervisning for medicinerne. Her står omkring 50 blokadevagter og holder skansen. Intet er overladt til tilfældighederne, blokaden er velorganiseret, og den har stor opbakning på fakultetet, fortæller de fremmødte.

»Dem der ikke hopper, de elsker Morten!«

Kampråbene fortsætter, mens de forsamlede studerende hopper entusiastisk op og ned på stedet.

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste