Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Kultur

Medicinsk Museion søger fire deltagere til kommende udstillingseksperiment

OPSLAG - Dygtige og kreative KU'ere fra alle fag inviteres med i planlægning af udstilling om tarmbakterier.

Medicinsk Museion har gang i et udstillingseksperiment, hvor forskere, kunstnere og kuratorer sammen skal udforske forbindelserne mellem mave, hjerne og bakterier.

Der skal eksperimenteres med form og indhold i den kommende udstilling Mind the Gut, som står til at åbne i foråret 2017 på Medicinsk Museion. Udstillingen handler om moderne og historisk forskning, og Medicinsk Museion eftersøger forskere til at tage del i projektet.

Udgangspunktet er den nyere mikrobiomforskning, som har skabt en øget interesse for forbindelserne mellem sind, tarme og bakterier. Forskningen peger allerede på, at nogle psykiske sygdomme er forbundet med bakterierne i vores indre tarmsystem.

‘Hvem er jeg’ bliver til ‘hvem er vi’

Udstillingen vil udforske videnskaben, og hvilke betydninger den har for det at være menneske. Det er ikke kun videnskaben, som optager holdet bag udstillingen, men også eksistentielle og filosofiske spørgsmål.

I lyset af den nyere udforskning af tarmenes indre liv opstår der nogle spørgsmål om forholdet mellem krop og sind, som udfordrer vores forståelse af selvet.

Mind the Gut skal forsøge at besvare spørgsmålene, som opstår i lyset af forskningen; hvor er grænsen for den personlige identitet og skal vi ikke længere spørge ‘hvem er jeg?’, men ‘hvem er vi?’.

Leder efter deltagere

For at få svar på spørgsmålene leder Medicinsk Museion efter dygtige forskere, designere, kunstnere, kreative og andre nørder, som vil være med til at formidle og undersøge forholdet mellem krop og sind.

Det er ikke så vigtigt, om du har en baggrund i neurovidenskab, kunsthistorie, teoretisk fysik, kommunikation, sociologi eller noget helt sjette – vi forventer blot, at du er nysgerrig og, at du har lyst til at krydse disciplinære grænser og arbejde sammen med kuratorer, kunstnere og formidlere.

Har du nogensinde set en udstilling om videnskab og været utilfreds med forskningsfremstillingen? Har du nogle ideer til, hvordan det kan gøres bedre, eller hvordan videnskab og forskning kan gøres mere interessant og engagerende?

Deltagere får tildelt 50.000 kroner og skal deltage i månedlige workshops med udstillingsgruppen og i en konference.

Flere detaljer om indhold og ansøgning findes her

Der er deadline for ansøgninger den 15. januar. Du er også velkommen til at kontakte os på mindthegut@sund.ku.dk

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste