Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Mediesejr for blokade-studerende

AIRTIME – Medierne flokkes om at dække de studerendes blokader på KU i dag. Rektor er mål for utilfredsheden, men den øverste KU-ledelse vil hellere lade den naturvidenskabelige dekan forsvare sig

Da studerende fra Sociologisk Institut i november fløj på barrikaderne, var det primært en strid mellem studerende og den lokale institutledelse. Men selv om problemerne på Geografi, Geologi og Biologi er de samme – forringelser af undervisningen på grund af store nedskæringer – har naturvidenskabs utilfredse studerende valgt at tage slagsmålet højere oppe i systemet.

Man har valgt at gå direkte til hovedet og forsøger at gøre rektor Ralf Hemmingsen til hovedansvarlig for problemerne. Et enormt banner på Geocenter tager tråden op fra de seneste ugers heftige debat om nedskæringer på Københavns Universitet (KU), og spørger direkte rektor: »Har vores uddannelse en fremtid, Ralf?«

Sendevogne på Geocenter

Mediemæssigt har det givet pote, og de studerendes pressemeddelelser og de indløbne støtteerklæringer fra Danske Studerendes Fællesråd er blevet læst. Universitetsavisen ville jo nok have rapporteret fra institutterne uanset, men det ville P3 ikke nødvendigvis have prioriteret.

Allerede tidligt i morges bragte Politiken historien om, hvordan resten af verden satser på uddannelse, mens man skærer ned i Danmark, på Københavns Universitet.

LÆS: Politikens dækning af de studerendes aktioner

Danmarks Radio har også prioriteret de studerende højt i P3’s nyhedsudsendelse klokken 9.00, og to af TV2’s tv-stationer, News og Lorry, har sendt et medierugbrød med kamerahold forbi Øster Voldgade, møgvejret til trods.

Eneste problem: Rektor ønsker ikke at spille samme spil og har valgt ikke at tage konfrontationen. I stedet henviser man til dekanen på Naturvidenskab, Nils O. Andersen og til institutledelserne på de blokaderamte fag. Universitetsavisen bringer en ledelseskommentar, når vi har den.

Koordineret sammenstimlen

For de godt hundrede studerende i Geocenters centrale hal, rotunden, er det en hektisk morgen.

Knaldende høj tyggegummipop strømmer fra en ghettoblaster fulgt af P3-nyhederne. De studerende står i små snakkende flokke og gestikulerer ivrigt. Stemningen er levende og det virker som om, aktionen er ved at udvikle sig til en hyggelig fridag. Men man skal ikke lade sig narre, folk følger med.

»Arhj!« Lyder det fælles brøl fra salen, da radioværten vælger at viderebringe en forvirrende og skræmmende historie om smådyr i landets vandforsyning i stedet for at nævne de studerendes bryderier.

Hvorefter alle pludselig løber udenfor. »Vi skal i Lorry,« lyder det.

Et øjeblik efter bliver talsmand Emil Bach Madsen interviewet af TV2 Lorry. Bag ham har den samlede aktivistflok taget opstilling. De råber og larmer og tramper og fylder godt på den snesjappede gårdsplads.

Næste træk er et annonceret stormøde klokken 16.00.
chz@adm.ku.dk

Seneste