Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Medvedev besøger KU

PRÆSIDENT - Den russiske leder tager en tur forbi KU's grønne fyrtårn

Overhovedet for verdens største land, Dmitrij Anatoljevitj Medvedev, lægger vejen forbi Tagensvej og Københavns Universitet onsdag den 28. april.

Præsident Medvedev kommer for at tjekke universitetets mintgrønne CO2-neutrale showcase Green Lighthouse ud sammen med rektor Ralf Hemmingsen, direktørerne for de danske virksomheder COWI og Velux og en mindre skov af sikkerhedsfolk.

Den russiske præsident har været bestyrelsesformand i energigiganten Gazprom, og er således ret godt rustet til at tage bestik af byggeriet, der eksemplificerer, hvordan man i hvert fald ikke skal indrette sig, hvis verden fortsat skal tørste efter fossile brændstoffer som i dag.

Samarbejdsaftale med universitet i Krasnodar

Præsidentbesøget giver også anledning til, at Københavns Universitet underskriver en samarbejdsaftale mellem Det Biovidenskabelige Fakultet, KU, og det russiske universitet Kuban State Agrarian University i Krasnodar.

Målet med aftalen er at matche de allerede eksisterende og fremtidige behov for at øge fødevareproduktionen med behovet for vedvarende ressourcer som for eksempel bioenergi og træ, skriver nyheder.ku.dk.

Det grønne fyrtårn har før interesseret politikere på besøg i København. Også New Yorks borgmester har betrådt det irregulære energihus for at kigge nærmere på luftfiltre, ventilation, varmepumper og lyse rum med skæve vinkler.

Læs mere om præsidentbesøget og samarbejdet med Rusland her.

Seneste