Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Mere frihed vil styrke kvaliteten af uddannelser

NYHEDSOVERBLIK FREDAG - Frihed skal styrke kvaliteten af uddannelser - AU-rektor: Masseuniversitet og eliteuniversitet kan sagtens forenes - Dyrlægeforening: Flyt veterinærforskingen fra DTU til KU - Danske og svenske universiteter vil være internationale fødevarecentre.

Mere frihed vil styrke kvaliteten af uddannelser

Uddannelsesinstitutioner har længe våndet sig over detaljeret kvalitetskontrol. Meget taler for i stedet at give dem større ansvar for selv at sikre kvaliteten, men det kræver, at de har evnen til at se sig selv som del af et større samfundsøkonomisk hele, skriver Søren Barlebo Rasmussen, formand for Akkrediteringsrådet, i Information.

Masseuniversitet og eliteuniversitet kan godt forenes

Lauritz B. Holm-Nielsen, rektor på Aarhus Universitet, skriver i et indlæg i Politiken, at målet for universitetsreformer må være at sikre forskningsbaserede universitetsuddannelser, og ikke kun for eliten. Målsætningen gælder især for humaniora.

Dyrlægeforening: Flyt veterinærforsking fra DTU til KU

Det økonomiske moralds på veterinærinstituttet på Danmarks Tekniske Universitet (DTU) er så dybt bekymrende, mener landets dyrlæger, at de vil have flyttet aktiviteterne til Københavns Universitet (KU), skriver Ingeniøren.

Nordiske universiteter vil være fødevarecentre

KU og universitetet i Lund kandiderer begge til at blive verdenscentre for fødevareinnovation med viden om god livsstil og sund aldring, skriver University World News. Hvis det sker, så skal et planlagt Institut for Fødevareforskning ske i samarbejde med KU, siger Erik Bisgaard Madsen, der er professor ved KU.

Seneste