Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Mette Frederiksen kovender om arbejdsløse akademikere

NYHEDSOVERBLIK MANDAG - Mette Frederiksen: Ikke vigtigt om akademikere arbejder i Netto eller ej - Mette Frederiksen fortørnet over unge akademikeres indstilling - Forsker: Akademikere skal ikke jobbe i Netto - Enhedslisten: Vanvittig skældud af akademikere - Akademikerformand: Mette Frederiksen aner ikke, hvad hun taler om - Større udveksling mellem universiteterne og officersuddannelsen - Miniportræt af fremtidsforskeren Rolf Jensen.

Mette Frederiksen: Ikke vigtigt om akademikere arbejder i Netto eller ej

Det er alligevel ikke vigtigt, om unge, arbejdsløse akademikere sidder bag kassen i en Nettobutik, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) til Politiken. I stedet skal de rustes bedre til arbejdsmarkedet, siger hun, efter at have været udsat for voldsomme protester på grund af sine tidligere udtalelser om, at nyuddannede akademikere skal arbejde i Netto.

Mette Frederiksen fortørnet over unge akademikeres indstilling

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) beder, i Jyllands-Posten, nye kandidater om at tage sig sammen, inden de går ud i ledighedskøen efter uddannelsen, og hun er fortørnet over, at de nyuddannede kræver kurser på jobcentret i at begå sig på arbejdsmarkedet.

Forsker: Akademikere skal ikke jobbe i Netto

Efter at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen i lørdags sagde, at unge akademikere skal tage job i Netto, siger en arbejdsmarkedsforsker nu, at der er slet ikke er noget job for akademikere at få i Netto, og arbejdsmarkedsforskeren kalder Mette Frederiksens melding for politisk og grotesk, skriver Politiken.

Enhedslisten: Vanvittig skældud af akademikere

Enhedslisten mener, at uddannelsesminister Morten Østergaard (R) og beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) sparker på folk, der i forvejen ligger ned, efter en opsang til unge akademikere om bare at tage sig sammen, hvis de vil have et job. Det skriver Berlingske.

Akademikerformand: Mette Frederiksen aner ikke, hvad hun taler om

Formanden for Magisterforeningen, Ingrid Stage, er vred på beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) efter ministerens udmelding om, at nyuddannede akademikere bare skal begynde at arbejde i Netto. Ingrid Stage mener ikke, det skal være meningen, at akademikere skal tage jobbene fra ufaglærte, der vil arbejde i Netto.

Større udveksling mellem universiteterne og officersuddannelsen

Forsvarsministeren vil modernisere forsvarets ledelse. Et af midlerne skal være større udveksling mellem officersuddannelsen og universiteterne, skriver Jyllands-Posten. (En anden mulighed ville være at lade officerer arbejde en periode i Netto, men det foreslår artiklen ikke).

Miniportræt af fremtidsforskeren Rolf Jensen

Han blev verdensberømt, da han forudså, at vi lader hjertet råde, når vi svinger Dankortet. Mød fremtidsforskeren Rolf Jensen i et interview i Jyllands-Posten.

Seneste