Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Mikropraktik blev til projektstilling

NETVÆRK - Kubulus-initiativ skaffede KU’eren Josephine Dahl hendes første job. Endda før hun er færdig med studiet.

Et af alumneforeningen Kubulus’ centrale fokusområder er, at gøre vejen til arbejdsmarkedet lettere for KU’s studerende. Et af de nyeste tiltag er en såkaldt mikropraktik: Her sender Kubulus KU-studerende på to dages praktik i små og mellemstore virksomheder. Målet er at give dem en oplevelse af, hvordan deres fremtidige karriere kunne se ud.

En, der har taget mod tilbuddet, er Josephine Dahl, kandidatstuderende på Visuel Kultur med speciale i kreative processer og innovation. Hun blev matchet med Konsulentvirksomheden altforkreativ, der har specialiseret sig i at facilitere processer og workshops, der skal styrke idéudvikling, problemløsning og samarbejde i forskellige virksomheder.

Ny lyder to dages praktik ikke af meget, men for Josephine Dahl var det en øjenåbner af rang:

»Først og fremmest gav det mig en følelse af kompetenceafklaring. På universitetet sidder man med en hel masse viden, men man er samtidig lidt i tvivl om, hvad det egentlig er, man kan,« siger Josephine Dahl.

»Hos Altforkreativ oplevede jeg at få min faglighed sat i en sammenhæng uden for universitetet. Jeg fik en klar idé om hvordan min viden kunne bruges i praksis.«

’Det her kunne ske meget oftere’

De to dages mikropraktik fik også mere konkrete, positive konsekvenser for Josephine Dahl. Hendes mikropraktik blev i første omgang vekslet til en rigtig praktik, der siden blev til en stilling som studentermedhjælper. Og siden 1. september har KU’eren været ansat i en fuldtidsprojektstilling.

Det er selvfølgelig en solstrålehistorie, som Josephine Dahls chef, direktør Finn Kollerup mener, kunne forekomme meget oftere:

»For små og mellemstore virksomheder, som ikke har en kæmpe HR-afdeling, er det en fantastisk måde at rekruttere på. Så det er ikke kun et tilbud til de studerende, men også til virksomhederne,« siger Finn Kollerup.

Derfor undrer det også Josephine Dahl, at ikke flere af hendes medstuderende tager mod tilbuddet.

»Da jeg var til introduktionsarrangementet om mikropraktik, sad vi højst 15 studerende. Det kan jeg ikke forstå, for det er et sindssygt godt projekt, og det er fedt, at universitetet åbner sig mod erhvervslivet, så andre studerende kan få en succesoplevelse som min.«

nicklas.lund@adm.ku.dk

Seneste