Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Milena Penkowa indbringer hovedkritiker for UVVU

NYHEDSOVERBLIK FREDAG - Milena Penkowa indbringer hovedkritiker for UVVU - Ny grundlov er en god idé - Universitetet har solgt sin sjæl.

Milena Penkowa indbringer hovedkritiker for UVVU

Milena Penkowa har ifølge Weekendavisen indbragt en af sine største kritikere, professor Elisabeth Bock, for Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed. Penkowa hævder ifølge avisen, at hendes navn er blevet uretmæssigt brugt på to videnskabelige posters fra Bocks afdeling, der omtaler resultater, som Penkowa betegner som dårlig forskning. WA-artiklen diskuterer også betydningen af en UVVU-anklage for den anklagedes karriere.
Weekendavisen 14. oktober 2011, 1. sektion, side 1

Ny grundlov er en god idé

»Hvis man læste grundloven uden at kende vores samfund, ville man ikke få den forståelse, at vi har et demokrati i Danmark. Man ville få en opfattelse af, at vi har et monarki, hvor kongen har ganske meget magt,« siger juraprofessor Jens Elo Rytter til Jyllands-Posten. Den nye regering vil nedsætte en kommission, der skal foreslå en revideret grundlov.
Jyllands-Posten 14. oktober 2011, 1. sektion, side 11

Universitetet har solgt sin sjæl

I en meget læsværdig kronik i Politiken gør professor Brian Patrick McGuire status over, hvordan han i 40 år som underviser har oplevet udviklingen i både de studerendes evner og samfundets metoder. Universitetet er blevet svigtet, mener McGuire, som derfor takker af.

chz@adm.ku.dk

Seneste