Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Milliardcheck på vej til universiteter

NYHEDSOVERBLIK TIRSDAG - Milliardcheck på vej til universiteter - Endelige tal for uddannelsesoptag 2011 er klar - En tavshedskultur har ramt universiteter - Nordisk hverdagsmad kan føre til vægttab - Naturens arter på jorden masseuddør.

Milliardcheck på vej til universiteter

I en skrabet krisefinanslov afsætter regeringen en milliard kroner over de næste to år til at betale for det rekordstore antal nye studerende, der i år er begyndt på en videregående uddannelse, skriver Berlingske Tidende.

Endelige tal for uddannelsesoptag 2011 er klar

Uddannelsesministeriet har nu opgjort, at 59.600 unge påbegyndte en videregående uddannelse i år. Det er 10 procent flere end sidste år. Se statistikken for de seneste år her.

En tavshedskultur har ramt universiteter

Fire ud af ti ansatte ved danske universiteter føler ikke, at de frit kan ytre sig om interne forhold. Det skyldes, at forskerverdenen traditionelt er en brutal konkurrencekultur, hvor man frygter at komme i ‘bad standing’ og blive straffet, marginaliseret eller sprunget over ved næste bevillingsrunde, tillæg eller forfremmelse. Politiken, side 4, mandag 31. oktober 2011.

Nordisk hverdagsmad kan føre til vægttab

På Københavns Universitet (KU) har 181 forsøgsdeltagere igennem et halvt år været forsynet med madvarer efter principperne for ny nordisk hverdagsmad. Leder af projektet, lektor Thomas Meinert Larsen, fortæller, at resultaterne bekræfter den formodning, man har haft, om, at ny nordisk hverdagsmad kan føre til vægttab, skriver Videnskab.dk

Naturens arter på jorden masseuddør

Ifølge professor Carsten Rahbek fra Center for Makroøkologi på KU står cirka 50 procent af jordens mellem 10 og 30 millioner forskellige arter til at uddø, fordi vi mennesker belaster kloden så meget, at dyrearter forsvinder med en hastighed, der ikke er set i 65 millioner år. DR P1 Morgen, mandag 31. oktober 2011.

Seneste