Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Mindre bureaukrati, mere undervisning

LÆSERBREV - Hvis de socialdemokratiske studerende i Frit Forum får en plads i bestyrelsen, vil de skære ned på bureaukratiet, skriver listens spidskandidat.

I Frit Forum ved vi, at studenterpolitik, ligesom al anden politik, handler om prioriteringer.

Frit Forum vil gennem sit studenterpolitiske engagement gøre alt for, at midlerne til universitetet afspejler det faktum, at viden er og bliver Danmarks fremtidige råstof og vigtigste eksportvare.

Når det er slået fast, så er det ikke kun et spørgsmål om, hvor mange penge Københavns Universitet får på finansloven, men ligeledes hvordan disse penge fordeles.

KU har inden pengene bliver fordelt omkring 7 milliarder kroner at gøre godt med. Af disse bruges kun 1,5 milliarder på undervisning.

Hvis de studerende til universitetsvalget giver Frit Forum en plads i bestyrelsen vil vi ændre prioriteringen af KU’s midler. Vi vil helt konkret skære ned på bureaukratiet og opprioritere undervisningen.

Vi tror på, at for hver eneste ekstra krone der tilføres undervisningen, mangedobles antallet af studerende der fuldfører deres uddannelse hurtigere, samtidig med at vi får taget kampen op med det faktum, at alt for mange studerende dropper ud.

En stemme på Frit Forum er derfor en stemme på nye tider, hvor undervisningen er prioriteret højere end bureaukratiet.

Seneste