Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Modsvar til Thure Hauser: Nej tak til akademiske sanktioner

Sanktioner — Akademisk sanktion af russiske kolleger er langt fra, hvad der er brug for i den aktuelle konflikt. Det skriver ph.d.-studerende, Miloš Lecić, i dette debatindlæg.

Kære forskerfæller i alle aldre.

I den aktuelle krise er kritisk tænkning det vigtigste redskab, vi har. Dette gælder kritikken af Putins Rusland og kritikken af egne positioner. Alle forsøg på at lukke ned for information man er uenig i, og afskære al kontakt til den anden, er anti-videnskabelige. Det går imod oplysningstidens idealer.

Ruslands invasion af Ukraine og det forvrængede verdensbillede, som Putins propaganda-maskine skaber, er forfærdelige, men er svaret at man lukker ned for al kontakt, og lader sig rive med i den allestedsværende krigsretorik? Tiden er inde til, at alle humanister viser værdien af deres humanistiske uddannelse ved at forholde sig kritisk til både russiske og vestlige eskalationsnarrativer. Husk tilbage på nogle af de mange postmoderne tænkere I har læst. Nu er tiden inde til at nægte at rive sig blindt med ind i en verdenskrig.

Venligst overvej dette forslag og spred det til dit netværk.

Seneste