Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Mød tre nye ansigter på KU

Det nye semester byder på en masse nye ansigter på Københavns Universitet. Vi har mødt et par af dem – Jonas, der stadig leder efter et sted at bo, Trine, der kom ind på Jura lige fra gymnasiet og Michela fra Italien, der forsker i vacciner til landbrugsdyr.

Jonas Rudbæk starter på molekylær biologi i september.

»Jeg leder stadig efter et sted at bo«

Studerende Jonas Rudbæk er 21 år og fra Vipperød

Hvad skal du læse?
»Jeg er blevet optaget på molekylær biomedicin. Først ville jeg egentlig læse på animationsskolen i Viborg (The Animation Workshop, red.), men i gymnasiet blev jeg i tvivl, fordi jeg også er rigtig glad for naturvidenskab. Jeg endte med at søge ind både på animationsskolen og på molekylær biomedicin, og så kom jeg ind her, og det passer mig egentlig ret godt.«

Hvorfor har du valgt at læse på KU?
»Jeg har været inde og besøge studiet, og jeg synes, at miljøet virkede rigtig godt. Og så fik vi lov til at lave forsøg, da jeg var på besøg. Det var fedt! Jeg har haft et sabbatår og glæder mig til at komme i gang igen.«

Hvordan er det at skulle flytte fra Vipperød?
»Jeg føler lidt, at jeg flytter væk fra folk, men det er også starten på noget nyt. Og jeg har nogle venner fra efterskolen, som bor i København nu. Jeg leder stadig efter et sted at bo, men jeg håber, at der dukker noget op.«

Hvad glæder du dig mest til?
»At starte på en frisk og møde nogle nye mennesker. Og så bliver det fedt at begynde at læse igen.«

Artiklen forsætter efter billedet.

Trine Lasson starter på jura direkte fra gymnasiet

»Først tænkte jeg ikke, at jeg var klog nok. Det er jeg heldigvis«

Trine Lasson er 19 år og fra Gundsømagle

Hvad skal du læse?
»Jura. Det var min førsteprioritet, så jeg glæder mig rigtig meget til komme i gang. Jeg kommer direkte fra gymnasiet, men jeg er meget motiveret for at læse, og jeg vil ikke miste den motivation, som jeg har nu.«

Hvordan føltes det, da du fik at vide, du var optaget?
»Helt vildt! Jeg var ved at græde, da jeg fik at vide, at jeg var kommet ind. Det var tidligt om morgenen, så jeg løb ind og vækkede min mor og lillebror – jeg var bare så glad!«

Hvad glæder du dig mest til?
»Alle de nye udfordringer. Universitetet er en hel anden verden, så jeg glæder mig til at møde alle de andre studerende. Jura var mit drømmestudie, men først tænkte jeg ikke, at jeg var klog nok. Det er jeg heldigvis – eller, jeg er i hvert fald kommet ind.«

Er du nervøs for at starte?
»Ikke rigtigt. Jeg er meget åben og udadvendt, så det skal nok gå fint. Jeg glæder mig bare til at komme i gang med studielivet.«

Artiklen forsætter efter billedet.

Michela Gambino er ny postdoc på Institut for Veterinær Sygdomsbiologi

»På en måde starter jeg lidt forfra rent forskningsmæssigt«

Postdoc Michela Gambino er 34 år og fra Italien

Hvornår flyttede du til Danmark?
»Jeg fandt et sted at bo via boligportalen.dk i juni, og så kom jeg en weekend og så lejligheden. Så fik jeg et CPR-nummer og flyttede hertil i juli, så jeg havde noget tid til at lande og falde til.«

Hvad synes du om København?
»Jeg har arbejdet på Panum Instituttet i tre måneder for to år siden, som en del af mit ph.d.-arbejde. Og der blev jeg ret forelsket i byen – både jeres livsstil og miljøet på KU. Så da der blev stået en stilling op, var jeg ikke i tvivl om, at jeg skulle søge.«

Hvad forsker du i?
»Jeg forsker i forskningsprojektet TOP SAFE under GUDP-programmet, hvor vi ser på anvendelse af bakterielle vira til bekæmpelse af skadelige bakterier. Jeg har en ph.d. i biomolekylær videnskab fra universitetet i Milano. Så på en måde starter jeg lidt forfra rent forskningsmæssigt.«

Hvordan er det at arbejde her sammenlignet med Milano?
»I er mere afslappede, men I arbejder mere effektivt på arbejdspladsen. Man har længere arbejdsdage i Italien, men det er fordi, man arbejder mere koncentreret her. Og faciliteterne for forskere er ret gode på KU.«

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste