Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Morten Østergaard: Alle forskere skal undervise

NYHEDSOVERBLIK FREDAG - Morten Østergaard: Alle forskere skal undervise - Hendricks' billedserie fremstiller kvinder som dumme sexobjekter - Peter Kurrild-Klitgaard kalder regeringens kønskvoter hykleriske - Ulandsbistanden skaber økonomisk vækst.

Østergaard: Alle forskere skal have undervisningspligt

Danske studerende skal undervises af forskere og ikke af deltidsansatte timelærere på daglejervilkår, som det ofte er tilfældet i dag, mener uddannelsesminister Morten Østergaard (R) ifølge Politiken.

Hendricks’ billedserie fremstiller kvinder som dumme sexobjekter

Mikkel Gerken, filosof, KU, og udenlandske kollegaer har sammen formuleret et indlæg om den kontroversielle billedserie, hvor KU-professor Vincent Hendricks poserer med halvnøgne piger i et klasselokale. I den danske debat, bl.a. i Universitetsavisen, bliver kritikere af Hendricks’ performance anklaget for sexforskrækkelse. Taberne bliver de kvindelige filosofistuderende, der i forvejen er svært underrepræsenteret i filosofien, der lider af indgroet kønsstereotypisering. Politiken, Kultur, s. 5, fredag 16. marts 2012.

Kurrild-Klitgaard kalder regeringens kønskvoter hykleriske

Den nuværende regerings fokus på kvoteordninger i virksomhedsledelser er svær at forstå, når ikke engang regeringens egne partier har en ligelig fordeling af mænd og kvinder på de vigtigste poster i deres egne partier, skriver Peter Kurrild-Klitgaard, professor ved Institut for Statskundskab på KU, på sin faste blog hos Berlingske.

Ulandsbistanden skaber økonomisk vækst

Finn Tarp, professor i økonomi ved KU, har stået i spidsen for et internationalt forskningsprogram, der imødegår påstanden om, at udviklingsbistand ikke skaber vækst, er virkningsløs og undertiden direkte skadelig. Tværtimod skaber bistand økonomisk vækst, mener Finn Tarp. Det skriver B.T.

Seneste