Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Morten Østergaard kræver merit for praktik

NYHEDSOVERBLIK TIRSDAG - Morten Østergaard: Flere studerende skal i praktik - George Soros står bag nyt kritisk KU-institut - Aktører tror ikke på farvel til suppleringskurser - Arne Astrup får amerikansk ernæringspris.

Morten Østergaard: Flere studerende skal i praktik

Alle studieordninger skal tilbyde de studerende mulighed for at få merit for praktik i et halvt år, mener uddannelsesminister Morten Østergaard (R). Talsmand for Danske Universiteter er skeptisk, mens Danske Studerendes Fællesråd er positive, skriver Berlingske.

George Soros står bag nyt kritisk KU-institut

På Økonomisk Institut på Københavns Universitet (KU) åbner nu et nyt center, INET Copenhagen Center (The Institute for New Economic Thinking), som skal stille kritiske spørgsmål til den førte økonomiske politik i Danmark og EU. Bag instituttet står KU og finansmanden George Soros, der har været med til at finansiere centret , skriver Dr.dk/Nyheder. Det nye institut er det fjerde af sin slags i verden og indgår i det internationale netvæk INET.

Aktører tror ikke på farvel til suppleringskurser

‘Det er en spareplan’ er tilbagemeldingen fra Universitetsrektorer til Morten Østergaards forslag om at fjerne suppleringskurserne mellem bachelor- og kandidatuddannelserne. Det medfører blandt andet, at sygeplejersker, skolelærere og finansøkonomer kan sætte sig direkte på skolebænken blandt de ‘almindelige’ universitetsstuderende, skriver Altinget.dk.

Arne Astrup får amerikansk ernæringspris som den første i Europa

For sit vigtige bidrag inden for biokemisk og klinisk forskning får Arne Astrup, professor dr. med. fra Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet ved KU, fra det amerikanske ernæringsselskab, American Society for Nutrition, den prestigefyldte pris Robert Hermann Award. Det er første gang, at prisen går til en forsker uden for USA, skriver Nyheder fra Life.ku.dk.

Seneste