Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Videnskab

Morten Pejrup ny prodekan for forskning på Science

NAVNENYT - Geografiprofessoren vil styrke de nye faglige samarbejder på tværs af de gamle fakultetsgrænser.

Den 61-årige geografiprofessor Morten Pejrup er udnævnt til ny prodekan for forskning på Science per 1. oktober 2012. Han kommer fra en stilling som fungerende institutleder på Institut for Geografi og Geologi, IGG.

Morten Pejrup er en internationalt aktiv og anerkendt forsker og har mere end 30 års erfaring med forskning og undervisning på universitetsplan og 20 års erfaring med forsknings- og personaleledelse.

Han har desuden som tidligere konstitueret institutleder på Institut for Geografi og Geologi, IGG, været i front i fusionsprocessen mellem IGG og Skov og Landskab i forbindelse med oprettelsen af det nye fakultet Science.

Godt klædt på

»Jeg har altid interesseret mig for forskningsledelse og forskningspolitik og har i den forbindelse siddet i adskillige nationale og internationale faglige udvalg, komiteer og funding bodies. Jeg er godt inde i de faglige og organisatoriske rammebetingelser, der gælder for Science, og de krav, der stilles til administration og økonomi. Derfor føler jeg mig godt klædt på til den nye stilling som prodekan,« siger Morten Pejrup.

Morten Pejrup er professor i geografi med speciale i geomorfologi – videnskaben, der beskæftiger sig med landskabsformer, landskabets sammensætning og de overfladeprocesser, der foregår på jorden og andre planeter.

Indsatsområder

Den nye stilling som Prodekan for Forskning er foreløbig for fem år. Og udfordringerne er store i disse fusionstider, hvor processen er i fuld gang:

»Jeg har allerede et detaljeret kendskab til forskningsområderne på det gamle naturvidenskabelige fakultet, og det seneste halve år har givet mig et godt indblik i institutterne og fagområderne på det gamle Life. Det vigtigt at styrke nye faglige samarbejder på tværs af de gamle fakultetsgrænser, som fortsat er synlige« siger Morten Pejrup.

»Hvis jeg skal pege på nogle konkrete områder, som vi skal koncentrere os om, så er det at fastholde og øge kvaliteten på ph.d.-området og hente flere penge hjem til vores forskere fra bl.a. EU og Højteknologifonden,« siger Morten Pejrup, som afløser professor John Mundy, der har siddet på posten i seks år.

Seneste