Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Når etpartisystemet udfordres

SYNSPUNKT - I kølvandet på det netop overståede universitetsvalg, anklages Universitetsavisen for at favorisere Frit Forum. Ifølge Frit Forum Københavns formand er kritikken uberettiget og dækker over, at Studenterrådslisternes i for mange år har taget magten for givet.

I et desperat angreb (der af uransaglige årsager er skrevet som et kærestebrev) anklager Jonas Hedegaard Hansen (JHH) Universitetsavisen for at favorisere Frit Forum.

JHH er ked af det. I sit indlæg skriver han:

»Desværre blev jeg noget så skuffet, da jeg lukkede op for min Uniavis for at gøre mig klogere på, hvem jeg skal stemme på til det sindsoprivende studentervalg (…)«

Hvor var Studenterrådets kandidater?

For som enhver, der loggede på Universitetsavisen under valgperioden, kunne erfare, havde mange af Studenterrådslisternes kandidater ikke gjort sig den ulejlighed, at fortælle de studerende, hvorfor man skulle stemme på dem.

Det havde Frit Forum kandidater til gengæld. Og i stedet for at kritisere Studenterrådslisternes kandidater for ikke at skrive debatindlæg til JHH’s ”elskede Uniavis”, så de studerende kunne vide, hvem og hvad de stemmer på, er det alle andres skyld, at Studenterrådslisternes kandidater ikke har grebet pennen og præsenteret deres synspunkter.

Hvorfor bliver Villy ikke bare venstremand?

Universitetsavisen anklages for at bringe Frit Forums indlæg, og Frit Forum hånes som en ”perifer bevægelse”. Frit Forum er sandt nok en lille liste, der igennem flere år har været en sten i skoen på det etpartisystem, som Studenterrådslisterne repræsenterer. Og spørgsmålet lyder år efter år fra JHH’s ligesindede:

»Hvorfor bliver I ikke bare aktive i Studenterrådet?« hvilket ville svare til, at Lars Løkke Rasmussen ringede til Villy Søvndal og spurgte: »Hvorfor melder SF sig egentlig ikke bare ind i Venstre og søger indflydelse den vej?«

Nu, hvor Universitetsavisen med JHH’s ord ”har såret, men ikke knust” hans hjerte, kan man jo håbe, at JHH og hans venner i Studenterrådslisterne vender blikket indad og overvejer, om de til næste år orker at skrive et par debatindlæg til Universitetsavisen. Det ville være mere konstruktivt end at gemme energien til efterfølgende at klynke, kritisere og nedgøre de små lister, der stiller op og fremlægger deres synspunkter for de studerende.

Om Frit Forum:
For at afmystificere Frit Forum, vil jeg opfordre JHH og andre til at besøge vores hjemmeside og deltage i vores arrangementer, hvor alle er velkomne. Senest afholdt vi i november en konference med forskere og politikere på KUA om den sociale arvs betydning i uddannelsessystemet. Desuden arrangerer vi hver torsdag i løbet af semestret debatarrangementer, der er åbne for alle. I dette semester havde vi blandt andre besøg af Kurt Strand, Mogens Lykketoft og Mikael Jalving.

Læs eventuelt mere her:
http://www.fritforum.dk/kbh
http://da.wikipedia.org/wiki/Frit_Forum

Seneste