Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Nanosciencespire startparat til KU

SEJPINERI – Hvordan føles det, når man først har søgt ind på drømmeuddannelsen og skal vente en måned på svar? Vi spurgte den nyudklækkede student Julie, efter hun havde afleveret sin ansøgning til Nanoscience.

»Luk mig ind.«

Sådan som Julie Fahnøe sidder med studenterhuen på hovedet i Magnoliegården på Københavns Universitet (KU), og med hele favnen fuld af ansøgningspapirer, ligner hun det, hun fortæller om sig selv:

Hun vil ind på KU; hun er engageret og har altid været praktisk og logisk tænkende, så nu gælder det, og hun glæder sig til at begynde, og hun har tænkt sit studievalg igennem.

Et fravalg og tilvalg

»Jeg er interesseret i naturvidenskab. Jeg har også haft følere ude på humaniora, jeg har overvejet arkæologi, men det fag er så usikkert – man arbejder med kontrakter på månedsbasis, og man er arbejdsløs seks måneder om året, så det valgte jeg fra,« siger hun.

Nu får nanoscience første prioritetet ud af tre ansøgninger, og KU har altid været stedet, hvor hun har villet studere:

»Jeg har altid følt, at der har været “noget med en særlig stemning for mig ved KU”, både når jeg har hørt om universitetet, og når jeg har været herinde i byen,« fortæller Julie Fahnøe om sit førstevalg af universitet.

Ventetid skal ignoreres

Så Julie er klar til KU, men er KU klar til Julie? Kommer Julie ind?

»Jeg ved godt, at nanoscience er et fag, der for få år siden havde næsten ingen ansøgere, så kom der 30 ansøgere, og her i år kan antallet af ansøgere godt være vokset eksponentielt, fordi faget er blevet så populært,« siger hun.

Så Julie må slå sig til tåls og vente på at se, om der er plads, og det gør hun så, på sin egen praktiske og logiske måde:

»Jeg kan hverken gøre fra eller til, førend jeg får besked på, om jeg er optaget eller ej, så jeg prøver at lade være med at tænke på det.«

Og ja, Julie fik afleveret sin ansøgning den dag, sidst i juni, først til Betjentstuen i Nørregade 10, men da de ikke må skrive en kvittering, og Julie ville have en kvittering for en sikkerheds skyld, gik turen videre til kontoret for Vejledning & Optagelse i Fiolstræde 1, der kan levere en kvittering.

Nu er det bare at vente til den 30. juli, hvor hun får besked ligesom alle de andre.

Seneste