Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Nat og Sund rykker frem

Den positive nyhed om at Københavns Universitet i årets rangordning af verdens hundrede bedste universiteter foretaget af Times Higher Education Supplement (THES) sniger sig fra en 66. plads i 2005 til en 54. plads i år suppleres nu af de detaljerede opgørelser der tildeler både Naturvidenskab og Sundhedsvidenskab fine placeringer.

Naturvidenskab er rykket to pladser op fra 49. plads i 2005 til en 47. plads i år. Dermed ryger fakultetet ind på en 16. plads blandt Europas 20 bedste naturvidenskabelige fakulteter og placerer sig bedst i hele Norden, men de overhæler også Naturvidenskab på Aarhus Universitet der ryger fra en 47.
plads i 2005 til en 64. plads i år.

På Sundhedsvidenskab går det også fremad. Mens fakultetet sidste år kom ind på en halvsløj 78. plads, tages der i 2006 et stort skridt frem til 44. plads. Dekan på Sundhedsvidenskab, Ulla Wewer, er opstemt over den nye internationale ranking.

»Det er herligt at vi får positiv international bevågenhed, og det er dejligt med et internationalt skulderklap til Sundhedsvidenskabs dygtige og engagerede medarbejdere og studerende.

Vi har et stort potentiale, og på fakultetet glæder vi os til at vi sammen med partnerne på ny KU kan gøre endnu mere for kvaliteten i forskning og uddannelse,« siger en glad Ulla Wewer.

Læse mere på www.thes.co.uk.

Seneste