Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Nej, Studenterrådet kan ikke afskaffe fremdriftsreformen

DEBATINDLÆG - Studenterrådet stikker de studerende blår i øjnene, når de indirekte påstår, at fremdriftsreformen kan afskaffes fra en plads i bestyrelseslokalet, skriver debattøren.

”Studenterrådet eller fremdrift!” Sådan lyder det på Studenterrådets plakater i universitetsvalgkampen.

Det er en sympatisk tanke. Fremdriftsreformen er skam heller ikke vokset i min baghave. På den måde er Studenterrådet heldigvis ikke ene om modstanden mod reformen. Vi er mange andre, eksempelvis fra Frit Forum, der ikke bifalder alle reformens konsekvenser.

Fremdriftsreformen skal bekæmpes og ændres eksternt. Det har Studenterrådet bidraget til, og det skal de have ros for. Det kræver en politisk beslutning, og folketingspolitikerne skal påvirkes i den retning. Men fremdriftsreformen afskaffes altså ikke fra en plads i bestyrelseslokalet, selv om Studenterrådets valgslogan får det til at lyde sådan.

Fremdriftsreformen er tværtimod et vilkår, som vi må agere ud fra. Som kandidat for Frit Forum til universitetsbestyrelsen mener jeg, at vi fra bestyrelsen og de øvrige repræsentative organer må begrænse skaderne og afbøde reformens konsekvenser mest muligt. Den nye justering af reformen, som giver universiteterne større frihed, skal også rulles ud nu her på KU, hvilket bliver rigtigt interessant.

Men fremdriften i sig selv – altså ideen om, at vi skal ”hurtigere igennem” – er ikke afskaffet og bliver det nok ikke foreløbig. KU skal stadig levere en hurtigere studiegennemførsel. Det kan vi ikke ændre fra bestyrelsen.

Derfor er det at stikke blår i øjnene på vores medstuderende, når Studenterrådet går til valg på mottoet ”Studenterrådet eller fremdrift”.

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste