Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Nina Benn, 20 år - Filosofi. Et sabbatår, hvor hun arbejdede på café og rejste

VOXPOP: HVILKEN UDDANNELSE HAR DU SØGT IND PÅ - OG HVORFOR?

Hvorfor har du valgt at starte på universitetet nu?

»Jeg savnede at blive motiveret og stimuleret på en anden måde end ved at arbejde, og havde lyst til at tage del i et nyt socialt fællesskab. Og så har reglen om, at man de to første år efter sin eksamen kan gange sit gennemsnit op, haft betydning. Så kan jeg stadig gange op til næste år, hvis jeg skulle vælge om.«

Hvorfor filosofi?

»Jeg var splittet mellem mange studier, men filosofi kan man bruge inden for mange fag – og jeg overbevist om, at jeg vil læse en anden overbygning. Når folk hører, at man skal læse filosofi, så får man tit den dér bemærkning om, at ’så får du ikke noget job’. Men så må man have selvtillid nok til at tro på, at man få en personlig vinkel på uddannelsen.«

Hvor lang tid regner du med at bruge på uddannelsen?

Som sagt regner jeg med at tage en anden kandidatuddannelse. Men jeg kunne godt være typen, der tog en anden BA-uddannelse også.

Læs voxpop med den næste studerende: Anders Rasmussen, 21 år.

Seneste