Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Videnskab

Nominer din kollega til DMs Forskningspris 2014

GRUNDFORSKNING - Dansk Magisterforenings årlige prisuddeling står for døren. De kalder den 'forskernes egen pris'.

I en tid hvor forskningen i stigende grad vurderes efter sin kommercielle nytteværdi, går DM den modsatte vej og præmierer i stedet forskning, der ikke umiddelbart har et synligt mål eller giver et økonomisk afkast, men som skaber blivende forandringer.

Hvert år uddeler DM to forskningspriser på 50.000 kroner på baggrund af indstillinger fra forskernes kolleger.

DM’s forskningspriser vil fejre forskning som en afgørende drivkraft i den samfundsmæssige idéudvikling. Priserne vil også sætte fokus på mangfoldigheden blandt forskere og fremhæve debatskabende, kontroversielle og nye idéer, der er videnskabeligt funderet.

Sådan gør du

En pris er øremærket til en forsker inden for naturvidenskab og teknik og en pris til en forsker fra samfundsvidenskab eller humaniora. Priskomiteen lægger vægt på den fremragende grundforskning, den kritiske forskning og den nytænkende anvendelse af forskningsresultater.

Ved bedømmelsen tæller det positivt om potentielle prismodtagere har gjort en indsats for at formidle deres forskning til den brede offentlighed eller har arbejdet utraditionelt og på tværs af etablerede discipliner. Det er også et plus, at indstillingen er skrevet af forskerkolleger frem for af ledere.

Se hvordan du gør på DMs hjemmeside

Indstillingsfristen er den 29. september 2014.

gbg@adm.ku.dk

Seneste