Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Nu ruller universitetsbolden igen

UNIVERSITETSSPORT – Det handler både om hygge, kammeratskab og seriøs sport, når hold som FC Climacussen og Transcendentalpragmatisk Boldklub tørner sammen i universitetsligaen.

I slutningen af oktober tager Københavns Universitets egen fodboldliga, Universitetsfodbold, hul på en ny sæson, der kulminerer ved KU’s forårsfestival til maj.

Uni-bold er en blanding af alt fra trænerteams, bundhold, arvefjendeopgør, tilråb fra sidelinjen, fanklubber og skummende øl.

Kort sagt: her er alle ingredienserne til en rigtig fodboldliga – måske lige med undtagelse af de høje lønninger.

Fællesskabet vigtigst

Pengene er små, men på finaledagen i sidste sæson hjalp Magistrene Studerende og Studenterhuset til med øl, koncerter, efterfest og præmier.

»Den dag kunne jeg virkelig mærke, hvor meget den her turnering betyder for betyder for dem, der vil det,« siger Mathias Stilling, der er manden bag turneringen.

Og for dem det betyder noget for, er flere baner, ud over den ene, og mulighed for at sprede budskabet om ligaen noget, der står højt på ønskelisten.

»Men nu skal penge langt fra være omdrejningspunktet, for når bolden triller, og øllene på sidelinjen skummer, så er det trods alt fællesskabet og den lille runde kugle, der betyder alt,« tilføjer Stilling.

Møder andre studerende

Men hvorfor er der overhovedet brug for en særlig KU-turnering?

Det er sådan set bare en fodboldliga som en hvilken som helst anden, og så alligevel ikke.

Man kan sikkert sagtens finde steder, hvor de spiller syvmandsfodbold, og hvor truppen maksimalt må bestå af ti spillere. Måske er det endda muligt at finde en liga, hvor der skal være minimum en pige på banen, men det er ikke det, det handler om.

»Udgangspunktet for Universitetsfodbold er interessen for at møde sine universitetskammerater andre steder end i undervisningslokalet eller på gangene,« siger Mathias Stilling.

Samler forskellige studier

Men ikke nok med at det er en mulighed for at møde studerende på ens eget studie, fodbold tilbyder også en mulighed for at møde folk fra andre dele af universitetet.

»Trods spark over skinnebenet og lettere tossede tilråb i kampens hede bliver jeg altid glad, når holdene samles ved sidelinjen, sidder sammen over en øl bagefter og griner af, hvor tosset man kan te sig inde på en bane,« siger Mathias Stilling.

Turneringen er en måde at samle de studerende på Københavns Universitet om noget, der hverken er modstand mod reformer eller stress over teori.

Arvefjenden mødes på ny

Men Universitetsfodbold er ikke bare en social ting med øl på sidelinjen. Faktisk er der studier, der tager det meget seriøst.

Nogle studier har faste banetider og træner for at forberede sig til kampene. De er endda så seriøse, at de arrangerer venskabskampe ved siden af ligaen for at holde sig i form. En del har også deres egne facebooksider, hvor de offentliggør resultater, kamptidspunkter, form osv.

Ligaen er efterhånden så etableret, at sæsonen byder på flere arvefjendeopgør.

Mathias fremhæver FC Climacussen af 2013 (Teologi) over for Transcendentalpragmatisk Boldklub (Filosofi) som en af de ældste rivaliseringer. Dertil kommer nyklassiker-striden mellem Danmarks Drenge (Dansk) og B1286 (Historie).

20 hold tilmeldt

Da Uniavisen tager kontakt til Mathias Stilling er der 20 tilmeldte hold og stadig et par dage til deadline for tilmelding.

Blandt årets favoritter er sidste års vindere, Etnologisk Fodsportslaug af 2012, foruden Danmarks Drenge og Intifada FC allerede tilmeldt, og fra den lavere ende af tabellen er også studier som Teatervidenskab, Religionsvidenskab og Retorik tilmeldt i år.

»Så der er lidt på alle hylder, gode som dårlige – alle er velkomne,« lyder opfordringen fra Mathias Stilling.

Og hvis man ikke er interesseret i at spille fodbold er man heller ikke ene om at dukke op som tilskuer. Nogle studier går endda så vidt som at have dedikerede fanbaser.

Ind til videre er der kun en uofficiel startdato, den 27. oktober. Når tilmeldingen lukker, bliver der lavet en kampplan, der dog kan ændre sig, hvis holdene beslutter at bytte tider indbyrdes, så det passer med forelæsninger og deslige.

Derefter vil kampene blive afviklet torsdag eftermiddage med øl, tilråb, infights og en god blanding af sol, regnvejr, glidende tacklinger og måske endda dig?

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste