Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Ny dekan skal gennemføre fusion på Life

LEDELSESSKIFTE - Life-dekan Per Holten-Andersen bliver rektor på CBS. Direktør for Skov & Landskab Niels Elers Koch overtager.

Dekanerne for de fire ‘våde’ fakulteter på Københavns Universitet havde ellers lovet rektor, at de ville blive på deres poster i 2012 og sikre, at sammenlægningen af de fire fakulteter bliver gjort færdig på en hensigtsmæssig og ordnet måde.

Men en af de fire, dekan Per Holten-Andersen, har øjnet et tilbud, han ikke kunne afslå, så han rykker ud og bliver ny rektor på Handelshøjskolen, CBS, der ligger et par hundrede meter længere ude af Frederiksbergs grønne stisystem.

»Per Holten-Andersen har gjort en stor indsats for Københavns Universitet i de fem år, han har været her. Han har blandt andet været med til at styrke internationaliseringen, erhvervsorienteringen og det gode studiemiljø på universitetet. Fokusområder, som jeg er sikker på, at CBS vil få glæde af i fremtiden. Per viste blandt andet sine stærke lederevner i forbindelse med fusionerne i 2007 mellem det tidligere KVL, Danmarks Farmaceutiske Universitet og Københavns Universitet,« siger rektor Ralf Hemmingsen i KU’s pressemeddelelse.

‘Træmand’ overtager

Per Holten-Andersens afløser er direktør Niels Elers Koch fra forskningscentret Skov & Landskab, som er en del af Life ved KU.

Niels Elers Koch har dermed selv oplevet første del af fusionsprocessen fra en plads lidt nærmere de menige medarbejdere. Skov & Landskab bliver ifølge dekanernes plan lagt sammen med Institut for Geografi og Geologi, og den udsigt har skabt gnidninger begge steder. Den nye dekan ved af erfaring, hvad han kaster sig ud i.

Niels Elers Koch var en af hovedkræfterne bag den internationale videnskabelige klimakongres, som KU stod bag forud for COP-15 i København. Denne KU-kongres var ikke, som sin noget større politiske efterfølger, skæmmet af logistisk kaos, bitterhed og dårlige toiletforhold.

LÆS: Interview med Niels Elers Koch i forbindelse med KU’s klimakongres i 2009

Vel modtaget på CBS

På CBS glæder ledelsen sig over deres nye rektor, som løb med stillingen foran 20 andre ansøgere.

CBS’ bestyrelse har ifølge en pressemeddelelse »lagt stor vægt på Per Holten-Andersens omfattende erfaring med universitetsledelse som rektor på KVL og siden dekan på KU, samt hans indsigt i universitetsverdenen og hans karriere og resultater som leder af en større uddannelses- og forskningsinstitution.«

I CBS’ pressemeddelelse bemærker Per Holten-Andersen selv:

»Jeg har gennem mine år som rektor og dekan ved KVL/KU-Life oplevet et støt stigende samarbejde med Lifes tætteste universitetsnabo på Frederiksberg: CBS. CBS’ internationale udsyn og faglige diversitet har imponeret mig. Jeg glæder mig derfor til at lære uddannelses- og forskningsmiljøerne på CBS endnu bedre at kende og til, i samarbejde med CBS’ studerende og ansatte, at videreudvikle universitetets uddannelse og forskning.«

chz@adm.ku.dk

Seneste