Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Ny måling: Danskerne vil beholde SU'en

NYHEDSOVERBLIK MANDAG - Danskerne vil beholde SU'en - Forsker: Lad skoler bruge arabisk som undervisningssprog - Arne Astrup: Sundhedsstyrelsens fedme-råd er de rene myter - Djøf: Dom tvinger arbejdsgivere til at tage større hensyn til stressramte medarbejdere - AU har succes med at bekæmpe frafald - Havvand skal køle Københavns Universitet - Biostatistiker: 'Kun' hvert syvende forskningsresultat er forkert - Matematikere starter egne Open Access-tidsskrifter.

Danskerne vil beholde SU’en

I en ny undersøgelse, foretaget af Megafon for Politiken og TV 2 Nyhederne, vurderer to ud af tre af de adspurgte, at der ikke er grund til at stramme SU-reglerne for at få de unge hurtigere gennem uddannelsessystemet. Kun 30 procent går ind for en stramning af SU’en, skriver Politiken.

Forsker: Lad skoler bruge arabisk som undervisningssprog

Hvis politikerne ønsker at højne det faglige niveau blandt tosprogede elever, bør lærere undervise på børnenes modelmål, for eksempel arabisk. Det mener Anne Holmen, der er leder af Center for Internationalisering og Parallelsproglighed på KU, ifølge Information.

Arne Astrup: Sundhedsstyrelsens fedme-råd er de rene myter

Den danske Sundhedsstyrelse spreder myter, når det drejer sig om oplysning til borgerne om bekæmpelse af fedme. Det siger ernæringsekspert og professor dr.med Arne Astrup ved KU til Ingeniøren. Arne Astrup udtaler sig efter at have arbejdet sammen med et internationalt hold af forskere, der har gennemgået den videnskabelige litteratur på fedmeområdet.

Djøf: Dom tvinger arbejdsgivere til at tage større hensyn til stressramte medarbejdere

Ifølge fagforbundet Djøf’s husadvokat, Jan Gam, er en ny dom fra Østre Landsret principiel. Den vil nemlig gøre det muligt at tvinge arbejdsgivere til at lade stresssygemeldte medarbejdere, der har en lægeerklæring, vende tilbage til jobbet på nedsat tid. Det skriver Berlingske. I en anden artikel, i Politiken, kræver Djøf nu også strengere straffe for stressfyringer.

AU har succes med at bekæmpe frafald

På Aarhus Universitet (AU) er frafaldet blandt nye studerende faldet med fem procentpoint på fem år, skriver Jyllands-Posten. De studerende siger, at det viser, at studiecafeer lønner sig. Dekanerne mener, resultatet skyldes bedre vejledning og undervisning.

Havvand skal køle Københavns Universitet

Fjernkøling med havvand til det nye Panum-tårn og seks andre bygninger på Nørre Campus skal spare KU for 167 millioner kroner over 40 år. Samtidig sikrer fjernkølingen KU mere plads i laboratorier og undervisningslokaler og en halvering af CO2-udslippet, skriver Ingeniøren.

Biostatistiker: ‘Kun’ hvert syvende forskningsresultat er forkert

I 2005 dømte en forsker, John Ioannidis, ved et universitet i USA de fleste medicinske forskningsresultater ude som ‘forkerte’. Men en ny analyse af en anden forsker, Jeffrey T. Leek, viser nu, at det ‘kun’ er hver syvende, skriver Ingeniøren.

Matematikere starter egne Open Access-tidsskrifter

En gruppe matematikere i England har lanceret ideen om at starte en serie af frit tilgængelige, såkaldte Open Access-tidsskrifter, skriver Ingeniøren. Matematikerne håber, at andre fagområder er med på ideen og på den måde vil kunne udfordre den eksisterende akademiske publikationsproces.

anfj@adm.ku.dk

Seneste