Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Ny Science-dekan efterlyser ny budgetmodel

KORT NYT FREDAG - Ny Science-dekan efterlyser ny budgetmodel - Avisleder: Brug universiteternes overskud til at forbedre undervisningen - Folketingsdebat: Kan regeringen sikre kvalitet på masseuniversitetet? - 14 forskere: Børnedebatten er kørt af sporet - KU opretter Copenhagen Plant Science-Center.

Ny Science-dekan efterlyser ny budgetmodel

John Renner Hansen, Sciences ny dekan, siger i et interview til nyheder.ku.dk (kræver login), at den nylige fusion kommer til at tage en stor del af hans opmærksomhed, men at den største udfordring, Science står over for, er hele finansieringsmodellen for universiteterne, fordi den er ustabil og uigennemsigtig.

Avisleder: Brug universiteternes overskud til at forbedre undervisningen

En leder i Ingeniøren beskæftiger sig med universiteternes problembarn, undervisningen. Særligt i relation til regeringens 2020-plan og universiteternes såkaldt svulmende pengekasser.

Folketingsdebat: Kan regeringen sikre kvalitet på masseuniversitetet?

I dag diskuterer folketinget, fra kl. 10, hvordan regeringen vil sikre, at 25 procent af alle unge får en lang, videregående uddannelse af høj kvalitet, der tåler international sammenligning, og ikke i stedet skaber lavere faglighed og dimittender med slette resultater fra et såkaldt masseuniversitet. Dansk Folkeparti har stillet spørgsmålene, ifølge Ft.dk.

14 forskere: Børnedebatten er kørt af sporet

Flere forskere, heraf nogle fra KU, skriver i et indlæg i Information, at ph.d.-studerende på DPU, Aarhus Universitet, Ole Henrik Hansens kritik af forholdene i kommunale vuggestuer – en kritik der har været gengivet i medierne i de senere dage og har sat sindene i kog – er ensidig og ikke tilstrækkelig dokumenteret.

En plante tænker sit: KU opretter Copenhagen Plant Science-Center

Al planteforskning samlet i Københavnsområdet. Det er tanken bag det ny Copenhagen Plant Science-Center på KU, skriver Weekendavisen, hvor Birger Lundberg Møller, professor i biokemi, KU, fortæller mere om centrets baggrund og grundlag. Artikel: ’En plante tænker sit’, Weekendavisen, side 6, fredag 11. maj 2012.

Seneste