Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Ny studenterrådsformand vil kæmpe for miljøet

Ny formand for Studenterrådet Mike Gudbergsen vil bruge det kommende folketingsvalg til at sætte fokus på uddannelsespolitik. Et mere bæredygtigt KU bliver også en del af dagsordenen i 2019.

Der er nok at tage fat på for 24-årige Mike Gudbergsen, når han om kort tid har overstået sine eksamener.

Siden 1. januar 2019 har han haft formandsposten for Studenterrådet på Københavns Universitet, og der er lagt op til et travlt år. Uniavisen har bedt ham opridse ambitionerne:

»For det første kommer der et Folketingsvalg snart, hvor vi skal være med til at sætte uddannelsespolitik på dagsorden. Og for det andet vil vi sammen med Den Grønne Studenterbevægelse i 2019 diskutere, hvad vi kan gøre på Københavns Universitet for at løfte den grønne dagsorden,« skriver Mike Gudbergsen.

Mike Gudbergsen vil bruge sine kræfter på at forpligte politikerne på forbedringer på uddannelsesområdet snarere end besparelser. Derudover vil han bruge det nye år på at se på, hvad Københavns Universitet gør som institution for bæredygtighed.

»I Forretningsudvalget brænder vi for den grønne dagsorden. Derfor vil vi blandt andet se på, hvad det er for nogle områder, vi uddanner kandidater i, og hvordan vi får politikerne til at lytte til vores forskere i forhold til miljøet.«

Ud til alle fag

På det organisatoriske plan har Mike Gudbergsen ambitioner om at komme ud på de fag på Københavns Universitet, hvor der ikke er stærke etablerede studenterpolitiske kræfter.

»I 2018 havde vi succes med at styrke og organisere de veletablerede studenterpolitiske positioner på Københavns Universitet, og i 2019 drømmer vi om, at sprede det løft bredere ud på hele universitetet. Der er vigtige studenterpolitiske kampe at tage alle steder,« lyder det fra den nye formand.

Selv studerer Mike Gudbergsen statskundskab og skal starte på kandidatdelen til februar.

Hans personlige vej ind i studenterpolitik startede på grund af utilfredshed med noget af pensum på første semester.

»En af mine tutorer var studenterpolitisk aktiv og fortalte mig, at det var fagrådet og Studenterrådet, jeg skulle gå til med min utilfredshed. Siden da har jeg været igennem møllen som formand for Aktive Statskundskabere og SAMF-Rådet, og samtidig har jeg været valgt ind i Studienævnet og Akademisk Råd.«

Udover Mike Gudbergsen, består den nyvalgte bestyrelse i Studenterrådet af følgende studerende:

·     Olivia Boesen, næstforperson, studerer statskundskab.
·     Thomas Bæk Kristensen, studerer filosofi.
·     Katrine Kongsgaard, studerer fødevarer og ernæring.
·     Mikkel Rasmus Schmidt, studerer fysik.
·     Anders Mortensen, studerer fødevarer og ernæring.

Seneste