Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Ny transportrabat ekskluderer studerende

FORSKELSBEHANDLING - Studerende på de videregående uddannelser føler sig glemt. Et nyt 'hypercard' gør det attraktivt at tage toget i stedet for cyklen, men det er kun for de unge på ungdomsuddannelserne.

Transportminister Hans Christian Schmidt ( V) har serveret en ægte ‘transportbuffet’ for de studerende – 300 kroner om måneden, og så kan de ellers frit benytte næsten al offentlig transport. Det er essensen i et nyt udspil, der skal gøre studerende mere mobile.

Men ministerens ‘selskab’ er kun for en lille eksklusiv gruppe – de unge mellem 16 og 19 år, der går på en ungdomsuddannelse.

De studerende, der blev glemt

Næstformand for Studenterrådet på Københavns Universitet Bjarke Lindemann Jepsen er udenforstående over for, hvorfor ordningen kun gælder studerende mellem 16 og 19 år.

»De må have glemt os! Det er da helt oplagt, at kortet også skal gælde for os studerende på de videregående uddannelser. Vi har jo det samme transportbehov som alle andre studerende.«

Forslaget blev fremlagt samme dag, som Studenterrådet ved Københavns Universitet skød deres kampagne ‘Studiebyen KBH’ i gang.

Det er lige netop et initiativ som hypercard’et, de studerende efterspørger med kampagnen, og de håber at kunne råbe politikerne op, så de ikke bliver glemt igen.

LÆS: Studievenligt storbyliv, tak!

Fælles hypercard har lange udsigter

Forslaget koster allerede omkring 400 millioner kroner. Hvor skal pengene komme fra, hvis det skal gælde alle studerende?

»Det må vel være en investering på lige fod med det her forslag. Hvis regeringen vil sikre den uddannelsesmobilitet, som de snakker om, skal hypercard’et være for alle studerende,« siger Bjarke Lindemann Jepsen.

De Radikale er klar til at lave et hypercard til alle studerende. Men transportministeren slår fast, at midlerne til at gennemføre den allerede igangsatte toårige forsøgsordning er begrænsede.

»Derfor må vi også afgrænse, hvem det gælder. Når vi så ser, hvordan det kommer til at virke, kan vi se, om ordningen skal udbredes,« siger han til MetroXpress.

khkr@adm.ku.dk

Bliv opdateret med nyheder om Københavns Universitet i Universitetsavisens nyhedsbrev.

Seneste