Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Ny viden om permafrost forbedrer klimamodeller

ØVRIGE MEDIER - Ny viden om permafrost forbedrer klimamodeller - ACE Danmark advarer mod for stive krav til akkreditering - Djøf-undersøgelse: Dårlige chefer får ansatte til at sygemelde sig.

Ny viden om permafrost forbedrer klimamodeller

Forskere fra Københavns Universitet (KU) har for første gang dokumenteret, at permafrost under optøning kan give anledning til overraskende hurtig frigivelse af kuldioxid (CO2) til atmosfæren. Det er forskere fra Center for Permafrost (CENPERM) på Institut på Geovidenskab og Naturforfaltning ved KU, der står bag de opsigtsvækkende resultater. Det skriver nyheder.ku.dk.

ACE Danmark advarer mod for stive krav til akkreditering

Det nye akkrediteringssystem, som folketinget er ved at indføre, kan blive lige så bureaukratisk som det gamle. Det skriver Altinget.dk (kræver login). Det er selve den institution, som til daglig står for akkrediteringen af de videregående uddannelse, ACE Danmark, der kommer med advarslen. ACE Danmarks direktør Anette Dørge Jessen kræver, at der ikke bliver stillet for rigide krav, når den samme lovgivning skal gælde for så forskellige institutioner som både Københavns Universitet og Maskinmesterskolen i Fredericia.

Djøf-undersøgelse: Dårlige chefer får ansatte til at sygemelde sig

Fagforeningen Djøf har gennemført en undersøgelse, der viser, at medarbejdere, der har en oplevet dårlig ledelse er sygemeldt tre gange mere end andre. Undersøgelsen er gennemført blandt 1.685 jurister og økonomer, men er ikke offentliggjort endnu, skriver Epn.dk.

anfj@adm.ku.dk

Seneste