Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Nyhedsoverblik: Danske soldater opfordres til spin

ØVRIGE MEDIER - Danske soldater opfordres til spin - Brev skal være modvægt til de negative udsagn - Debat: Forskningen er ved at stagnere - Kronik: Kan man klippe i vand?

Danske soldater opfordres til spin

Professor Mikkel Vedby Rasmussen fra Københavns Universitet siger til BT, at det er skuffende, at danske soldater på vej hjem fra Afghanistan opfordres til at fortælle pressen Forsvarets Efterretningstjenestes vurdering af krigen i Helmand.

Brev skal være modvægt til de negative udsagn

Det beroliger ikke professor Mikkel Vedby Rasmussen fra Center for Militære Studier på Københavns Universitet, at oberst Anders Mærkedahl afviser, at forsvaret forsøger at påvirke den enkelte soldats holdninger til krigen i Afghanistan gennem den interne avis, ‘ Verdens bedste avis’, skriver Politiken.

Debat: Forskningen er ved at stagnere

Mens antallet af udenlandske forskere er vokset med 38 pct. på Københavns Universitet og 33 pct. i Aarhus de sidste fire år, er stigningen kun på syv pct. i danske virksomheder i samme periode. Problemet er, at love og regler direkte modarbejder en sund erhvervsudvikling i Danmark og får virksomhederne til at placere forskningsarbejdspladserne i deres udenlandske datterselskaber, skriver Jannick Nytoft, adm. direktør i DVCA – danske investorer.

Kronik: Kan man klippe i vand?

Barnets udgangspunkt er konkret, sanseligt og legende. Jo mere, desto bedre. Hvis lærerne tør medtænke dét i deres undervisning, er en stor del af problemet med de umotiverede elever løst, skriver Hans Bonde, dr.phil. i historie og professor på Institut for Idræt og Ernæring, KU.

clba@adm.ku.dk

Seneste