Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Nyhedsoverblik: DF vil reservere kollegieværelser til danskere

ØVRIGE MEDIER - DF: Kollegieværelser skal reserveres til danskere - Så mange udenlandske studerende kommer til Danmark - Aarhus opstiller barakker i midtbyen til nye studerende - Metroarbejde ved Marmorkirken stoppet med hjælp fra juraprofessor - DSU: Kvote 2 skal udgøre 50 procent.

DF: Kollegieværelser skal reserveres til danskere

EU-borgere, asiater og andre udlændinge må gerne komme til Danmark for at studere, men de må selv finde en passende bolig og skal ikke have automatisk adgang til kollegierne, mener Dansk Folkeparti (DF). Kollegieværelserne skal forbeholdes danske studerende, mener partiet. Det skriver Berlingske.

Så mange udenlandske studerende kommer til Danmark

Dr.dk viser med en grafisk fremstilling udviklingen i antallet af udenlandske studerende, der kommer hertil fra henholdsvis Norden, EU-lande og lande uden for EU. Uddannelsesminister Morten Østergaard glæder sig over flere studerende fra udlandet, fordi det er godt for danske studerende at gå på et studie med udlændinge, siger han til Dr.dk.

Aarhus opstiller barakker i midtbyen til nye studerende

Flere og flere begynder at læse på de videregående uddannelser landet over. Derfor er der også brug for flere boliger til studerende end tidligere. I Aarhus har kommunen nu besluttet sig for at opstille barakker, hvor studerende kan leje sig ind på døgnbasis, og i København vil 7.000 gå på jagt efter en bolig efter 1. september. Boligpolitiske organisationer opfordrer de unge til at søge bredt, skriver Politiken.

Metroarbejde ved Marmorkirken stoppet med hjælp fra juraprofessor

Det var Peter Pagh, juraprofessor ved KU, der hjalp beboerne nær Marmorkirken i København med at få sat en stopper for metrobyggeriets generende nattestøj. Peter Pagh forklarer til Jyllands-Posten, at grundlaget for at stoppe arbejdet om natten (efter klokken 18) er et EU-direktiv, der også gælder som lov i Danmark.

DSU: Kvote 2 skal udgøre 50 procent

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) ønsker nu, at op mod halvdelen af alle studerende skal optages via kvote 2. Baggrunden er, at DSU mener, at de tårnhøje karaktergennemsnit, der nu kræves for at blive optaget på flere og flere studier, pressemeddelelse om sagen.

anfj@adm.ku.dk

Seneste