Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Nyhedsoverblik: Ombudsmandsafgørelse om adoptivbørn undrer lektor i socialret

ØVRIGE MEDIER – Ombudsmand gør adoptivbørns rettigheder lidt klarere - 150 nye millioner til Center for Sund Aldring - Universiteterne uddanner stadig flere til arbejdsløshed.

Ombudsmand gør adoptivbørns rettigheder lidt klarere

Adoptivbørn der har gennemlevet en mislykket adoption og er blevet anbragt, har ret til at genoptage kontakten med deres biologiske familie. Det fastslår Folketingets ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, og han glæder sig over, at børnenes retsstilling er blevet mere klar end tidligere. Lektor i socialret ved Københavns Universitet Stine Jørgensen undrer sig i Politiken over, at kun anbragte børn har ret til kontakt med de oprindelige forældre: »Jeg vil mene, at børn har ret til samvær med deres biologiske forældre, uanset om de er anbragt uden for hjemmet eller ej – særligt de børn, der har haft et liv med de biologiske forældre. Retsligt kan jeg ikke se, hvordan man kan gøre forskel,« siger hun.

150 nye millioner til Center for Sund Aldring

Center for Sund Aldring (CESA) på Københavns Universitet modtager 150 millioner kroner fra Nordea-fonden, skriver Politiken. Det er fondens største forskningssatsning nogensinde, og pengene skal støtte tværfaglig forskning i, hvordan flere får et langt og sundt liv. Forskeren, der har tiltrukket den store bevilling, er professor og direktør Lene Juel Rasmussen, som står i spidsen for CESA. De mange millioner gør det muligt for Center for Sund Aldring at arbejde endnu fem år på at »knække koden for gode liv for ældre borgere«.
Politiken, 7. august 2013, Kultur, side 9

Universiteterne uddanner stadig flere til arbejdsløshed

Mens landets universiteter gør sig klar til at byde et historisk stort antal nye studerende velkommen, står hver femte af sidste års dimittender stadig uden job, skriver Mandag Morgen. De ledige stillinger lader i høj grad vente på sig, og de mange dimittender, der forlader universiteterne i disse år, risikerer at komme alvorligt i klemme. I år er der således 1.156 studerende, der er optaget på statskundskab, samfundsfag eller sociologi på Københavns, Aarhus, Aalborg eller Odense Universiteter, mod 767 i 2008.
Mandag Morgen, 7. august 2013. Artiklen kræver login.

Seneste