Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Nyhedsoverblik: Studiner kimer psykologen ned

ØVRIGE MEDIER - Studiner kimer psykologen ned - Maria, 28 år: Pludselig brød jeg bare sammen på studiet - Oslo bygger containerby til studerende - Der er stadig få ledige studiepladser tilbage - Ny kødprofessor til KU - Speciale frikender Radioavisen for utydelig tale.

Studiner kimer psykologen ned

Især kvindelige studerende er så presset af tidens succeskultur, at de lige nu nærmest kimer psykologer, studievejledningen og private behandlere ned for at få hjælp til at klare studielivet. Det skriver Avisen.dk. I Studenterrådgivningen er antallet henvendelser fra studerende mere end fordoblet siden 2000, og tre ud af fire er kvinder.

Maria, 28 år: Pludselig brød jeg bare sammen på studiet

En kvindelig studerende, der kalder sig ‘Maria’ i en artikel på Avisen.dk, fortæller om sit sammenbrud. Det kom meget pludseligt, mens hendes veninde stod ved siden af, målløs, og så til. Selv om Maria altid har været dygtig i skolen, gjorde enhver autoritet hende rystende nervøs.

Oslo bygger containerby til studerende

København gør det ikke, men Århus gør det, og nu gør Oslo i Norge det også: Bygger en containerby for at kunne tage imod de mange nye studerende, der ikke kan nå at finde en ‘normal’ bolig inden studiestart. Det skriver Osloby.no og bringer samtidig et billede af, hvordan ser en containerby kan se ud, med foreløbig 44 hybler indeholdende hver 15 kvadratmeters studieplads.

Der er stadig få ledige studiepladser tilbage

Der er stadig ledige studiepladser i Roskilde. Mange ansøgere kan være blevet overraskede over de høje adgangskrav i år, og i disse dage begynder de så at søge efter alternativerne, skriver Avisen.dk.

Ny kødprofessor til KU

KU har fundet sig en kødprofessor. Valget faldt på Jorge Ruiz fra Universitat de Extremadura, og han flytter til Danmark for at indtage jobbet fra september, skriver DR P4 København. Stillingen er helt ny, og den har været slået op siden foråret. Kødprofessoren skal styrke den danske grundforskning i kød, på Fødevareinstituttet ved KU.

Speciale frikender Radioavisen for utydelig tale

DRs Radioavisen bliver frikendt for sjusket udtale og uforståeligt talesprog. Det er i hvert fald konklusionen i et speciale fra Thea Feveile Sejr Hansen, der er kandidat i retorik ved KU, skriver KU i en pressemeddelelse.

anfj@adm.ku.dk

Seneste