Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Nyhedsoverblik: Universiteter laver a- og b-studier

ØVRIGE MEDIER - Universiteter laver a- og b-studier - Syv uddannelser kræver nu et snit over 11 - Se hvem der kan komme ind på hvilke studier i år - Rekordoptag: 63.525 unge optaget på videregående uddannelser - Optagelses-kiks rammer Aarhus Universitet - Nu starter kampen om studieboligerne - Kathrine Lilleør: Nogen sværter Bente Klarlund for Penkowa-sagen.

Universiteter laver a- og b-studier

Aarhus Universitet har allerede oprettet ‘talenthold’ for særligt dygtige studerende; Københavns Universitet (KU) er ved at planlægge talenthold, og på Syddansk Universitet og Aalborg Universitet enten udvider eller har man lige oprettet talentholdene. Uddannelsesminister Morten Østergaard er desuden klar til at give universiteterne tilladelse til at lave særlige eksamensbeviser, hvor der står, at den dygtige studerende har gennemført »with honors« – med ære, skriver Jyllands-Posten.

Syv uddannelser kræver nu et snit over 11

Se her hvor du skal bruge et snit på over 11 for at komme ind på syv forskellige uddannelser via kvote 1. Seks af dem ligger på KU. De højere og højere karakterkrav kan betyde, at der er et behov for at give adgang via kvote 2 til studierne for flere, mener en professor. Claus Nielsen, studiechef ved KU, mener til gengæld ikke, at der er noget odiøst i udviklingen, fordi det jo netop lå i ændringen af karaktergivningssystemet fra skoleåret 2006/2007, at der skulle gives højere karakterer, udtaler han til Berlingske.

Se hvem der kan komme ind på hvilke studier i år

Politiken har lavet en liste, der viser adgangskravene for i alt 868 uddannelser. Listen afslører, at det stadigvæk ikke er alle studier, der fordrer et snit på 11 for at kunne komme ind. Jura i Aarhus kræver fx »kun« 8,5 og Litteraturhistorie 8,0.

Rekordoptag: 63.525 unge optaget på videregående uddannelser

Aldrig før har så mange fået besked om, at de er optaget på en videregående uddannelse som i år, skriver Dr.dk. Antal optagne er steget med fire procent siden 2012, viser nye tal fra Den Koordinerede Tilmelding (KOT).

Optagelses-kiks rammer Aarhus Universitet

Et ukendt antal unge har fået forkert besked om deres optagelse på Aarhus Universitet (AU), på grund af en fejl i AU’s systemer. Det skriver Berlingske. AU ved endnu ikke, hvor mange der er berørt, men fejlen har ramt alle de ansøgere , der har ønsket en standby-plads, hvis de ikke kom direkte ind.

Nu starter kampen om studieboligerne

Årets nyoptagne studerende skal ud i en hård kamp for at finde en bolig, skriver Ekstra Bladet. På Boligportal.dk stiger efterspørgslen med 30-40 procent i august måned, og udbuddet følger slet ikke med efterspørgslen.

Kathrine Lilleør: Nogen sværter Bente Klarlund for Penkowa-sagen

Kathrine Lilleør, teolog og fast blogger på Berlingske.dk, kritiserer på sin blog de mennesker, der efter Lilleørs mening nu går til angreb på Bente Klarlund, professor ved KU, ved at beskylde Klarlund for videnskabelig uredelighed. På den måde forsøger de at gøre Bente Klarlund til en syndebuk for, at ingen opdagede Penkowa-sagen i tide.

anfj@adm.ku.dk

Seneste