Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Nyhedsoverblik

FREDAG - Rektor overtrådte regler - Penkowas kontor ransages - Styrelse mørklagde 14 siders notat - Ombudsmanden undersøger Sander - med mere.

KU-rektor overtrådte regler da Milena Penkowa blev ansat

Allerede da Milena Penkowas søgte sit første faste job som lektor på Københavns Universitet, overtrådte daværende dekan og nuværende rektor Ralf Hemmingsen reglerne for ansættelse af videnskabeligt personale.

Vejen til Penkowas første faste job

Ansættelsesprocessen trak i langdrag, regler blev overtrådt og kritik tilsidesat, før Milena Penkowa i 2004 kunne sætte sig til rette som lektor i neuroanatomi ved Københavns Universitet.

Politiet skal ransage Penkowas kontor

Efterforskere ved Københavns Politis sektion for økonomisk kriminalitet er blevet bedt om at foretage en ransagning af den svindelmistænkte Milena Penkowas kontor på Københavns Universitet.
(Kræver login at læse artiklen)

Styrelse mørklagde 14 sider med grove anklager

Sanders styrelse gav ikke forskningsråd lov til at se grove anklager, selvom rådet havde krav på det.

S anklager Sahl-Madsen i Penkowa-sag

Mørklægning i sag om anonym kritik af forskningsråd trækker spor til videnskabsminister.

Sanders magtmisbrug for Ombudsmanden

Det var ulovligt, da videnskabsminister Sander i marts 2009 plantede 30 anonyme spørgsmål hos sin departementschef. Og nu er denne ureglementerede forvaltning anmeldt til Ombudsmanden.

Guldmedaljer kræver talent

Prorektor Thomas Bjørnholm blogger om at tiltrække forskningstalenter.

Danske unge medvirker i skabelsen af en Ny Nordisk Hverdagsmadkultur

Fredag den 4. marts mødes 150 gymnasieelever fra hele landet med en række ernæringsforskere og sundhedsminister Bertel Haarder.

Skoler gør etnicitet til unødigt stort problem

Ifølge ph.d. og lektor på afdeling for pædagogik på Institut for Medier, Erkendelse og Formidling Bolette Moldenhawer har man flere negative forventninger til børn med en anden etnisk baggrund i folkeskolen.

Ny pjece om universiteternes forskningssamarbejde med private

Universitets- og Bygningsstyrelsen har udgivet pjecen ”Offentlig forskning for private midler”. Pjecen samler den eksisterende viden om universiteters samarbejde med erhvervsdrivende fonde og private virksomheder om forskning.

Bliv opdateret med nyheder om Københavns Universitet i Universitetsavisens nyhedsbrev.

Seneste