Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Nyt fra forskningsfronten 10/8

TIRSDAG - Juraprofessor kalder Forsvarets tiltale mod officerer for afledningsmanøvre, forskerblog danner forum for fyrede forskere. Dertil kommer, at EU-engagementet er slattent, både hos folk og folkevalgte, og at alle vores gode bær ligger og rådner

Jyllands-Posten

Forsvaret viger uden om Jægerbog-sagens kerne

Forsvaret anklager to mindre fisk i sagen om den såkaldte Jægerbog. Juraprofessor på KU Jørn Vestergaard kritiserer Forsvaret og kalder anklagen for en afledningsmanøvre.

Forskningsfrihed?

Nyt forum for fyrede forskere

Den forskningspolitiske blog Forskningsfrihed? søsætter et Forum for Fejlagtigt Fyrede og Fyringstruede Forskere (5F).

Danmarks Radio

KU-forskere: EU-debat og -engagement er sløjt hele vejen rundt

EU-debatten slingrer sløjt af sted, fordi danskerne mangler viden om unionen og tillid til EU’s institutioner. Og EU bliver ikke hjulpet af, at medlemslandenes regeringer foretrækker at give det indtryk, at magten stadig ligger hos dem. Se diskussionen med EU-forsker på KU Rebecca Adler-Nissen i gårsdagens sene Deadline.

Marlene Wind, ligeledes EU-forsker på KU, supplerer med en analyse af danske politikeres mødefrekvens i unionen. Lene Espersen er ikke den første, der har pjækket. Udenrigsministeriet i Danmark prioriterer bare EU mindre, end man gør i andre lande, lyder det i gårsdagens Orientering.

24timer.dk

Ubærligt spild af skovens frugt

Danske skove bugner af spiselige bær, men folk gider ikke plukke dem. I stedet importerer vi fremmede bær for store summer. Frugtmæssig opsang fra to KU-Life-forskere.

chz@adm.ku.dk

Bliv opdateret med nyheder om Københavns Universitet i Universitetsavisens nyhedsbrev.

Seneste