Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Nyt fra forskningsfronten 16/8

MANDAG - Små fag skal nedlægges på humaniora, løstansatte presses til at arbejde gratis samt mere nyt fra forskningsverdenen

Små fag nedlægges som hel uddannelse

Berlingske Tidende, side: 8, lørdag 14. august 2010
10-15 små fag, hvoraf flere kun kan læses på Københavns Universitet, vil fremover ikke længere eksistere som en hel kandidatuddannelse. (Intet link).

Løstansatte presses til at arbejde gratis

Information
En stikprøveundersøgelse viser, at en række løstansatte undervisere på landet to største universiteter ikke får løn for vejledning, hvis den studerende ikke går op til eksamen, og heller ingen løn får for planlægning af undervisningsforløb og udarbejdelse af eksamensspørgsmål.
Læs artiklen her

DPU genansætter to lektorer

Information
Claus Emmeche, der er forskningsdebattør og centerleder fra Center for Naturfilosofi og Videnskabsstudier ved Københavns Universitet, mener, at afskedigelsen og genansættelsen af to lektorer i pædagogisk filosofi på Danmarks Pædagogiske Universitetsskole (DPU) ved Aarhus Universitet er en skandale.
Læs artiklen her

Kritik af notat om burkaforbud

Jyllands-Posten, Side: 6, mandag 16. august 2010
Debatten om at indføre et burkaforbud i Danmark gik i stå, fordi embedsmænd i Justitsministeriet havde lavet et notat, der var fyldt med løse påstande, mener politisk kommentator Ralf Pittelkow og tidligere velfærdsminister og nuværende folketingsmedlem, Karen Jespersen (V). Professor Jens Elo Rytter fra Københavns Universitet med speciale i forfatningsret og menneskerettighedskonventionen mener dog, at konklusionerne fra ministeriet er rigtige, om end der bliver hoppet ret hurtigt fra en gennemgang af retspraksis og frem til en konklusion. Der mangler et led i argumentationen.

Konference om fremtidens undervisning

Universitets- og Bygningsstyrelsen
Hvordan kan nye teknologier bidrage til at udvikle kvaliteten i undervisningen? Det er emnet, når Videnskabsministeriet afholder international konference 19.-20. august.
Læs mere her

SF foreslår nyt superministerium

altinget.dk
Videnskabsministeriet og Erhvervsministeriet skal lægges sammen til et nyt superministerium, foreslår næstformanden i SF’s folketingsgruppe.
Læs mere her

Seneste