Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Nyt fra forskningsfronten 9/8

MANDAG - Menneskeheden er truet af arternes uddøen, mens afvist ansøger mener, at ukendte kræfter styrer studieoptaget

Kristeligt Dagblad

Færre anmeldes for at overtræde racismeparagraf

Lars Barfoed (K) og Morten Messerschmidt (DF) hævder, at racismeparagraffen i stigende grad bruges som et politisk instrument til at lukke munden på modstandere. To juridiske eksperter fra KU underkender påstanden.

Information

Studieoptaget virker styret af ukendte kræfter

Studiechef på Københavns Universitet Claus Nielsen forstår godt afviste ansøgeres frustrationer over de konstant foranderlige optagelsesregler og mener, at ændringerne af reglerne simpelthen er gået for stærkt. Mød Camilla – en af de 13000 afviste ansøgere

P1 Morgen

Arternes uddøen truer menneskeheden

Om 50 eller 100 år kan halvdelen af jordens forskellige arter være uddøde. Carsten Rahbek, som er professor og leder af Center for Makroøkologi, Evolution og Klima på Københavns Universitet fortæller, at det kan få alvorlige konsekvenser for menneskers overlevelse på planeten.

KU.dk

Vigtigt led på vejen til kvantekommunikation

Perspektivet i fremtidens kvantekommunikation er at kunne sende data sikkert fra én computer til en anden uden, at informationerne undervejs kan stjæles og aflæses. Forskere fra blandt andet Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet har taget et vigtigt skridt på vejen.

Politiken

Det skrevne ord er blevet frit

Alle, der har et tastatur, har også en stemme, siger formand for Dansk Sprognævn og lektor i dansk sprog på Københavns Universitet, Dorthe Duncker. Tidligere måtte forskere gå på Rigsarkivet for at få indblik i danskernes skriftsprog. I dag kan de bare gå på Facebook. (Politiken, 9. august, intet link).

khkr@adm.ku.dk

Bliv opdateret med nyheder om Københavns Universitet i Universitetsavisens nyhedsbrev.

Seneste