Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Nyt katastrofecenter åbner før verden går under!

NYHEDSOVERBLIK FREDAG - Nyt katastrofecenter åbner før verden går under! - Ny formand: Fri forskning skal forsvares med alle midler - Forskningens Døgn 2013 er under planlægning - Når den søde søvn udebliver - Cepos-alumne og KU-studerende: Jeg er bekymret.

Nyt katastrofecenter åbner før verden går under!

Normalt falder universitetsverdenen ikke for dommedagsprofetier, men for at være på den sikre side åbner COPEnhagen Center for Disaster Research (COPE) tidligt fredag den 21. december 2012, dagen hvor jorden ifølge Maya-kalenderen vil gå under. Det skriver styregruppen i COPE i en pressemeddelelse fra KU’s Center for Sundhed og Samfund (CSS)

Ny formand: Fri forskning skal forsvares med alle midler

Den ny formand fra nytår for Det Frie Forskningsråd, Peter Munk Christiansen, vil kæmpe for at holde kommercielle og politiske interessser stangen inden for den frie forskning, skriver Altinget.dk. Peter Munk Christiansen afviser dog ikke vigtigheden af kommerciel forskning, men understreger, at den skal bygge på god, fri forskning.

Forskningens Døgn 2013 er under planlægning

Folkene bag det landsdækkende formidlingsarrangement Forskningens Døgn 2013 inviterer nu forskere landet over til at tilmelde sig ‘Bestil en forsker’. Forskerne får mulighed for at synliggøre deres forskning, og alle får mulighed for at få besøg af en forsker i løbet af de tre dage, Forskningens Døgn varer. Se mere på KU’s intranet.

Når den søde søvn udebliver

Det er frustrerende ikke at kunne sove om natten. Men faktisk er det normalt at have en periode i ens liv, hvor man oplever søvnproblemer. Så selvom man har svært ved at sove, betyder det langtfra, at man lider af en egentlig søvnsygdom. Det fortæller professor og overlæge på Dansk Center for Søvnmedicin ved KU og Glostrup Hospital, Poul Jennum, til Kristeligt Dagblad.

Cepos-alumne og KU-studerende: Jeg er bekymret

Nicolai Søndergård Kjær, statskundskabsstuderende på KU og ung Cepos-alumne, skriver i et indlæg i Politiken, at han er bekymret for fremtiden, idet Danmark – ifølge en OECD-fremskrivning – vil have det laveste BNP pr. person i hele Nordeuropa. Nicolai Søndergaard Kjær fortæller, at han træt af at blive udstillet som en ‘højreorienteret dommedagsprofet’ I Indlægget skriver han, at han håber, at Danmark forsat vil kunne tilbyde gratis uddannelse, sundhed, hjælp til de svageste og en værdig alderdom for alle; men det skal ikke være fremtidens generationer, der skal betale regningen.

Seneste