Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Nyt KU-Brugernavn erstatter personnummeret

DIGITAL ID - Nyt brugernavn kommer af sikkerhedshensyn og for fx at gøre det nemmere for studerende at flytte studiested

Alle skal nu have deres ny KU-Brugernavn i stedet for personnummeret som digital id på Københavns Universitet (KU). Ændringen gælder både for studerende, ansatte og andre.

For eksempel kan man kun få adgang til KU´s ny intranet, som efter planen skal komme i begyndelsen af 2010, ved hjælp af det ny KU-Brugernavn.

Med tiden skal det ny KU-Brugernavn virke som login til næsten alle it-systemer på KU. Det består af tre bogstaver og tre tal. Man kan ikke selv vælge sit KU-Brugernavn, og det følger én for altid på KU; for eksempel følger det med en ansat over i en ny ansættelse, og studerende hvis de skifter studie.

Personnummer blev for sårbart

I sidste nummer af Universitetsavisen på papir kom vi ved en fejl til at trykke oplysningen om det ny KU-Brugernavn i et nummer for tidligt.

Fra den 9. december 2009 kl. 14:00 har det ny KU-Brugernavn dog været en realitet, og alle kan få det nu, når de logger ind på punkt.ku.

Baggrunden for det ny KU-Brugernavn er ifølge Bo Bendsen, vicedirektør for Koncern-it, at det af sikkerhedsmæssige årsager er alt for følsomt at fortsætte med at anvende personnumrene til brugernavne.

Her kan du læse om, hvordan du får det, og hvordan det fungerer med dit digitale id i praksis i en overgangsperiode.

Sådan får du dit ny KU-Brugernavn:

Log ind på punkt.ku, hvor du finder det link, der giver dig dit ny KU-Brugernavn – klik og en ny hjemmeside popper op (se billedet for oven). Du skriver dig ind under ’Log på din KU-Brugerprofil’ med dit personnummer og får dit ny KU-Brugernavn.

Du kan fortsat efter dit første besøg logge på med dit personnummer og din gamle pinkode, hvis du vil se dit KU-Brugernavn igen, oprette et nyt password eller rette i dine kontaktoplysninger.

I en overgangsperiode vil du både kunne gå ind på punkt.ku og logge dig direkte ind med dit personnummer og gamle pinkode, som hidtil, eller følge linket og bruge dit ny KU-Brugernavn og password for at logge ind under ’Velkommen til den nye login side til PUNKT KU’ (se billedet for oven).

Efter overgangsperioden vil du få mulighed for at få oplyst dit KU-Brugernavn via selvbetjening ved at taste dit id-kortnummer fra universitetet ind.

Seneste