Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Nyuddannede tilbydes et ekstra skub

NYHEDSOVERBLIK TORSDAG - Nyuddannede tilbydes et ekstra skub - Regeringen vil belønne de mest talentfulde studerende - Egyptere valgte selv at blive slaver.

Nyuddannede tilbydes et ekstra skub

En ny iværksætterordning skal få flere dimittender til at blive selvstændige. Anledningen er, at næsten hver tredje universitetsstuderende bliver uddannet til arbejdsløshed, og at arbejdsløsheden blandt nyuddannede er stærkt stigende, skriver Epn.dk. Ordningen skal tilbyde de nyuddannede hjælp fra både universiteter og erhvervsliv.

Regeringen vil belønne de mest talentfulde studerende

Regeringen fremlægger i dag torsdag ‘Danmarks nationale innovationsstrategi’. Den skal belønne talentfulde studerende for at arbejde hårdere end deres medstuderende, skriver Politiken. Studenterorganisationerne er ikke begejstret for ordningen og frygter en glidebane, fordi godt nok kan det være fint at udmærke de dygtige studerende, men det skal være på samme vilkår som alle andre, og det ligger ikke i den ny strategi, siger Torben Holm, formand for Danske Studerendes Fælllesråd.

Egyptere valgte selv at blive slaver

Oldtidens egyptere skrev selv under på slavekontrakter på at arbejde i templer. Det gjorde de for at slippe for et endnu værre slaveri, hvis de for eksempel var børn af prostituerede. Egyptolog Kim Ryholt fra KU er den første, der har studeret denne besynderlige praksis, skriver Jyllands-Posten. Han drager sin konklusion på baggrund af studier af 100 papyrus-slavekontrakter fra tempelbyen Tebtunis.

anfj@adm.ku.dk

Seneste