Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Videnskab

Obamas klimarådgiver taler på KU

OBAMA LYTTER - Den amerikanske klimaforsker og miljøforkæmper, Jane Lubchenco, er en af præsident Barack Obamas næreste rådgivere. Fredag den 13. november giver hun en forelæsning på Københavns Universitet

Det er muligt, at Barack Obama ikke kommer til FN’s klimakongres COP15 i København i næste måned, og at man derfor kan revse ham for ikke at tage klimaudfordringen alvorligt. Men på miljøområdet omgiver han sig i hvert fald med dygtige folk.

Den 61-årige professor i marineøkologi og anerkendte miljøforkæmper, Jane Lubchenco, er blandt de eksperter, der er blevet indlemmet i den amerikanske præsidents nærmeste kreds, og som skal rådgive ham i udarbejdelsen af en amerikansk klimastrategi.

Jane Lubchencos faglige meritter møder stor anerkendelse i Danmark, hvor hun ved Årsfesten torsdag eftermiddag udnævnes til æresdoktor ved Københavns Universitet (KU), efter indstilling fra professor og prodekan ved Det Naturvidenskabelige Fakultet, Katherine Richardson.

Rollemodel

Richardson, der selv forsker i marin økologi, påpeger, at »Jane Lubchenco gennem sin forskning og formidling har været en rollemodel for yngre forskere, og at hun tidligt i sin karriere har bidraget til at udvikle et videnskabeligt koncept for bæredygtig udvikling og forsvar for biodiversiteten.«

Barack Obama udnævnte i år Lubchenco til leder af National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), der er en statslig organisation med cirka 13.000 ansatte, som overvåger miljø og klima i havet og i atmosfæren.

Fredag den 13. november er der således mulighed for at få klarlagt dele af Barack Obamas klimastrategi, hvis ikke fra hestens egen mund, så i hvert fald tæt på, når Lubchenco holder den 21. i rækken af Københavns Universitets Climate Lectures.

Forelæsningen foregår i Udvalgsværelse 3, Nørregade 10 kl. 11-12.30. Efter forelæsningen er universitetet vært ved en lille reception. Tilmelding til arrangementet sker her.

ser@adm.ku.dk

Seneste