Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Økonomistuderende i opgør med studiet

KORT NYT MANDAG - Økonomistuderende i opgør med studiet - Studenterpræsten bruger ikke facitliste til studiekvaler - Ombudsmand dropper Koldau-sag - Fusion på AU skaber frustrationer - Nye kurser til dit arbejdsliv fra Copenhagen Summer University - KU-forskere sætter lup på immundefekt.

Økonomistuderende i opgør med studiet

De økonomistuderende på Københavns Universitet retter nu kritik mod deres eget fag, som de kalder for ukritisk og ensporet. De er utilfredse med en undervisning, der fastholder et alt for snævert fokus, skriver Information.

Se også: Økonomistuderende vil have opgør med ensporet undervisning

Studenterpræsten bruger ikke facitliste til studiekvaler

Stefan Lamhauge Hansen er på 14. år studenterpræst ved KU. I Politiken fortæller han om arbejdet med at tale med de studerende.

Ombudsmand dropper Koldau-sag

Ombudsmanden har droppet undersøgelsen af Koldau-sagen, efter at Aarhus Universitet indgik en aftale med hende om afvikling af resten af hendes tjenestetid, skriver Forskerforum.dk.

Fusion på AU skaber frustrationer

Prorektor på Aarhus Universitet (AU) forsvarer sig mod kritik af ledelse og forskerkultur på universitetet i Ingeniøren.

Arbejdslivskurser fra Copenhagen Summer University

Se sommerkurserne fra Copenhagen Summer University: »Sæt dit arbejdsliv i perspektiv, tilfør en forskningsbaseret vinkel på din professionelle praksis,« annoncerer kursusudbyderen.

KU-forskere sætter lup på immundefekt

Lektor Mads Gyrd-Hansen fra the Novo Nordisk Foundation Center for Protein Research på KU er kommet et vigtigt skridt på vejen til at forstå den alvorlige, men sjældne, genetiske immunsygdom kønsbundet lymfoproliferativt syndrom type 2 (XLP2), som rammer drengebørn. Det er lykkedes at kortlægge et særligt proteins evne til at aktivere livsvigtige dele af immunsystemet, og resultatet er offentliggjortt i tidsskriftet Molecular Cell.

Seneste