Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Østergaard: Flere håndværkere skal på universitetet

ØVRIGE NYHEDER - Østergaard: Flere håndværkere skal på universitetet - Margrethe Vestager: Vi kan ikke være akademikere alle sammen - »Der er nogle fordomme om akademikere herude« - Professor: Man bagvasker mig i burka-debat - Forskning: Derfor er rige mennesker mere asociale.

Flere håndværkere skal på universitetet

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) mener, at frisører, kokke, tømrere og murere skal have bedre mulighed for at videreuddanne sig. Faktisk skal erhvervsuddannelserne selv supplere med en række kurser, som sigter mod en videregående uddannelse, siger han ifølge Jyllands-Posten.

Margrethe Vestager: Vi kan ikke være akademikere alle sammen

Selv om regeringen har talt meget og længe for, at det eneste rigtige er, at mange flere unge skal have en videregående uddannelse, så taler økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) nu om, at det også skal være cool at gå på erhvervsskole, skriver Dr.dk.

»Der er nogle fordomme om akademikere herude«

I Nordjylland har man den holdning på arbejdspladserne, at højtuddannede godt kan være fine nok, bare de ikke tror, at de er noget særligt. Den historie fortæller en selvstændig rådgiver, der selv er højtuddanet, om til Ingeniøren.dk.

Professor: Man bagvasker mig i burka-debat

Peter Norsk, professor på Biomedicinsk Institut ved KU, svarer i et debatindlæg på Nordjyske.dk på beskyldninger om, at han blander egne erhvervsinteresser ind i sine holdninger til, hvorvidt kvinder kan tvinges til at tage burkaen af. Norsk er modstander af idéen om en lov, der forbyder kvinder at bære burka.

Forskning: Derfor er rige mennesker mere asociale

Rige mennesker handler generelt mere usympatisk end andre, viser flere forskningsresultater fra blandt andet Berkeley University i Californien, USA. På KU forsker Christoph Houman Ellersgaard i samfundseliten, og han formulerer det sådan til MetroXpress, at de rige har, groft sagt, en tendens til selvfedme.

anfj@adm.ku.dk

Seneste