Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Østergaard giver universiteter job-opsang

KORT NYT ONSDAG - Østergaard giver universiteter job-opsang - 26 DTU-forskere flygter til Aalborg Universitet - EL kritiserer Østergaards talentplan - DF og K: 'Torskedum håndtering' kan have skabt modstand imod pointsystem - Ny metode afslører mobning på arbejdspladser - Seks nye Niels Bohr-professorer - Botanisk Have skriver Danmarkshistorie.

Østergaard giver universiteter job-opsang

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) vil have universiteterne til at fokusere mere på de studerendes fremtidige beskæftigelsesmuligheder, når de tilrettelægger uddannelserne, skriver Berlingske. Et år efter endt uddannelse er hver tredje unge økonom eller jurist stadig ledig, og beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) krævede også i går af de unge, at de skal forpligte sig selv til at søge bredere end deres uddannelse lægger op til. I Københavns Kommune står beskæftigelses- og integrationsborgmester Ann Mee Allerslev (R) klar med en redningspakke, som skal forsøge at lokke nogle af hovedstadens mange ledige akademikere til Jylland, Skåne, Tyskland, Norge og England, skriver ligeledes Berlingske. I øvrigt når det gælder Norge, står Ann Mee Allerslev ikke alene med opfordringen til akademikerne om at rejse dertil – også AC’s sekretariatschef Jens Mølbach gav for nylig i Magisterbladet den anbefaling til AC’s medlemmer, fordi der er ‘et overskud af akademikere herhjemme’, skrev Epn.dk for et par uger siden.

26 DTU-forskere flygter til Aalborg Universitet

Utilfredsheden med topstyret ledelse blev så stor for 26 forskere på DTU Management Engineering, at de har valgt at sige deres stillinger op og i stedet rykke ind i et helt nyt center hos Aaborg Universitet i det gamle Nokia-hovedkvarter i Sydhavnen i København. Det skriver Ingeniøren.dk.

EL kritiserer Østergaards talentplan

Enhedslisten (EL) kritiserer det oplæg til en talenstrategi, som uddannelsesminister Morten Østergard (R) offentliggjorde i sidste uge. DF og de studerende har blandede følelser, mens universiteterne bakker op. Det skriver Altinget.dk

DF og K: ‘Torskedum håndtering’ kan have skabt modstand imod pointsystem

Med sin ‘torskedumme håndtering’ af en evaluering af pointsystemet for forskning kan Uddannelsesministeriet have skabt mere modstand mod et i forvejen omstridt system, mener Konservative og Dansk Folkeparti, ifølge Information.

Ny metode afslører mobning på arbejdspladser

Mobning er et udbredt fænomen på danske arbejdspladser, og Københavns Universitet (KU) har lige været vært for en stor konference om emnet, skriver Videnskab.dk. Lektor i psykologi Annie Høgh, KU, forklarer, at forskerne nu føler sig rustet til at »diskutere de hidtidige definitioner, som grundlag for en videre videnskabelig diskussion.«

Seks nye Niels Bohr-professorer

Seks forskere fra udlandet skal berige de danske forskningsmiljøer, skriver Politiken. Dansk Grundforskningsfond giver seks millioner kroner til formålet.

Botanisk Have skriver Danmarkshistorie

I palmehuset i Botanisk Have, KU, sker der i øjeblikket en ualmindelig sjælden blomstring. Planten er en amorphophallus titanum, og det er første gang, at sådan en fætter blomster i Danmark, og den skulle i øvrigt også afgive en lugt af rådnende kød, når den blomstrer, skriver Jyllands-Posten.

Seneste