Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Østergaard vil sende flere studerende ud i verden

REJSELYSTEN FLÅDE - Alt for få danske studerende tager på udveksling på grund af administrative forhindringer. Det skal en ny handlingsplan gøre op med.

Lang behandlingstid på ansøgninger, en SU, der ikke vil flytte med over grænsen og besværlig meritoverførsel. Det er ikke forhindringer, der mangler, når danske studerende tager på udveksling.

Problemerne har betydet, at andelen af danske studerende, der læser et semester i udlandet kun er steget marginalt fra studieåret 2010/2011 til 2011/2012. Derfor lover uddannelsesminister Morten Østergaard nu en ny handlingsplan, der skal gøre vejen til de udenlandske universiteter kortere for danske studerende.

»Med handlingsplanen for internationalisering bliver det lettere og hurtigere for de studerende at komme til udlandet for at studere. Vi har allerede fjernet en række økonomiske og administrative forhindringer og forenklet sagsbehandlingstider. Men det er ikke nok, og vi skal derfor gøre meget mere for, at de studerende får bedre mulighed for at tage til udlandet som led i deres uddannelse,« udtaler Morten Østergaard i en pressemeddelelse fra Uddannelsesministeriet.

Alle studerende skal på udveksling

I gennemsnit tog kun 17 % procent af en universitetsårgang på udveksling i studieåret 2011/2012. Det er alt for lidt for regeringen, der vil sende alle studerende til udlandet for at gøre dem mere attraktive på arbejdsmarkedet.

»Min vision er, at alle på sigt har et internationalt element i deres videregående uddannelse. International viden og erfaring er til gavn for den enkelte studerende og for samfundet som helhed. Det giver indsigt i andre landes udvikling og kultur, og det gør dimittenderne mere attraktive på det danske og det internationale arbejdsmarked. Derfor er det afgørende i den globale konkurrence, at flere danske studerende tager til udlandet,« siger Morten Østergaard.

Handlingsplanen for internationalisering indeholder endnu ingen konkrete tiltag, men forventes præsenteret i den kommende tid.

Uni-avis@adm.ku.dk

Seneste