Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Kultur

Onani, død og omskæring: Studerende udstiller kunst om tabuer

Kunst — Under temaet TABU udstiller en række KU-studerende forskellige værker, der fortolker tabuiserede emner ud fra deres faglige baggrunde. De præsenterer deres værker i Studenterhuset lørdag den 29. april.

Et billede af en nøgen ryg med hænder, der holder krampagtigt om halsen og omkvædet fra Gnarls Barkley-hittet ‘Crazy’ påskrevet tværs over rygsøjlen: ‘Does that make me crazy?’

Værket kredser om psykisk sygdom og er en del af kunstudstillingen TABU, der afholdes lørdag den 29. april kl. 12-15 i Studenterhuset. Det er en række KU-studerende, der står bag udstillingen, hvor studerende går til det overordnede emne med udgangspunkt i deres forskellige faglige baggrunde.

»Vi har været lidt frustrerede over, at den akademiske viden ofte bliver meget formel og teoretisk. Vi savnede at udtrykke os kreativt og give folk et ny vinkel på deres fag,« siger Sara Nørgaard Gøse, der læser religionssociologi.

Processen er vigtigst

Projektet startede i efteråret, og de deltagende kunstnere har været på en række workshops, hvor de kunne brainstorme og få feedback på deres idéer.

De ti bidragsydere tæller både studerende fra Filosofi, Psykologi, Landskabsarkitektur, Dansk, Sociologi og Religionssociologi. Og værkerne behandler temaer som onani, døden, kvindelig omskæring og transpersoner. Men Sara Nørgaard Gøse understreger, at udstillingen ikke er et mål i sig selv:

»Målet var at give folk nogle nye perspektiver på deres fag. Processen er det vigtigste. Men jeg håber, at værkerne sætter gang i nogle tankerækker hos beskuerne. For eksempel har vi et videoværk af en religionssociologistuderende, der viser en masse forskellige frugter, der får klippet toppen af, mens hun fortæller om omskæring.«

Nervepirrende at udstille

En af de medvirkende kunstnere er Ditte Johansen, der læser religionssociologi på kandidaten. Hun har malet et billede i dystre farver, der kredser om temaer som sorg, død og succes.

»Det har været sjovt at være med. Og så har det været sundt at reflektere over, hvordan man kan fremstille tabuer i et samfund på en anden måde end rent teoretisk. Men det er også lidt nervepirrende, at ens værk skal udstilles,« siger Ditte Johansen.

Udstillingen afholdes lørdag den 29. april kl. 12-15 i Studenterhuset, og kunstnerne vil være der til at fortælle om værkerne. Læs mere på Facebook-eventet for udstillingen.

Seneste