Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Opråb: Vi har magt fordi vi er mange

KLUMME - Vis, at det ikke går ubemærket hen, når der skæres i posterne til uddannelse! Studenterrådets formand opfordrer KU’s studerende til at møde talstærkt op til SU-demonstrationen den 28. februar.

Studenterrådets hus på Fiolstræde er for tiden hjemsted for kampagnen ’Nej til SU nedskæringer – vi er det værd’

En af dem, der er aktive i kampagnen er Frederik. Frederik har læst biotek på Frederiksberg Campus, men har efter halvandet år fundet ud af, at det ikke er studiet, der får ham til at stå op om morgenen. Tværtimod. Det gør Frederik til en af de studerende, der har ’fejlet’, som Helle Thorning ville sige det. Det pisser Frederik af, og får ham til at knokle igennem med at komme ud til så mange som muligt af sine (snart tidligere) medstuderende på Frederiksberg Campus.

En anden, der har bruge mange sene timer herinde efter undervisning, er Anne der læser på Sund. Anne er ’born and bred’ københavner, og bor hvor hun altid har boet, nemlig på Vesterbro hjemme hos sine forældre. Det passer hende fint, det passer forældrene fint, men det passer åbenbart ikke regeringen, siden de har valgt at skære ned på hendes hjemmeboende SU. Det motiverer Anne til skrive læserbreve den halve nat, for der er jo andre udgifter i verden end husleje når man er studerende – ikke mindst på universitetet.

En tredje, som vi har set rigtigt meget til på det sidste, er Jakob. Jakob er formand for Danske Studerendes Fællesråd og har været en af hovedlobbykræfterne for os studerende under den her reform. Jakob er jævnligt kommet her med updates fra Borgen, fra industrien og fra andre interessenter. Hvordan har de taget imod vores forslag, hvad er deres egne ideer, og hvordan kan vi sikre at vi får så meget som muligt med i den er reform, er nogle af de spørgsmål vi igen og igen har diskuteret.

Magt = fremmøde

På torsdag mødes Frederik, Anne, Jakob og jeg på Rådhuspladsen klokken 15.00. De kommer med hver deres fordemonstration fra hvert deres fakultet, og har hver især en ordentlig røvfuld kammerater, kollegaer, kærester og andet godtfolk med. Jeg er på Rådhuspladsen – klar til at tage imod dem og dig.

For du skal også med. Vores magt til at rykke ved reformen ligger i vores fremmøde. Kun ved at være mange kan vi vise, at Jakob har et stærkt hold i ryggen, at Frederik ikke har fejlet, og at Anne er awesome!

Lad os i fællesskab vise regeringen, at deres SU reform er en ren spareøvelse. Lad os sammen vise at det ikke går ubemærket, hen når der skæres i posterne til uddannelse, og lad os sammen sige at det ikke skal være folks baggrund, men kompetencer der skal afgøre om de kan tage en uddannelse.

Vi ses på Rådhuspladsen!

Uni.avis@adm.ku.dk

Seneste