Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Optø roligt dine feriepenge - de modregnes ikke

Økonomi — Mange studerende har været i tvivl, men udbetalingen af indefrosne feriepenge påvirker ikke fribeløbet, så invester pengene, afdrag på din studiegæld eller gå i byen.

Fra 1. oktober kan du som studerende anmode om at få udbetalt op til tre uger af dine feriepenge. Der kan være tale om mange tusinde kroner for en helt almindelig studerende, som typisk optjener over 10.000 kr. årligt i feriepenge ved et almindeligt studiejob.

Det handler om at gøre det nu. Hvis du ikke anmoder om udbetaling, vil staten indefryse dine feriepenge frem til du engang skal på pension. Det kan for manges vedkommende være over 40 år.

DEBAT

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Vi opfordrer alle til at læse debatindlæg til ende, før de kommenterer dem på Facebook, så vi kun får konstruktive bidrag.

Det er godt, når der er uenighed, men husk at holde en god debattone.

Uniavisen forbeholder sig retten til at slette kommentarer, der overskrider vores debatregler.

Mange har dog været i tvivl om, hvorvidt udbetalingen af de ekstra feriepenge ville påvirke deres SU-fribeløb. De færreste ønsker jo at skulle tilbagebetale deres SU og de facto beskattes med 100 procent af sidst tjente krone.

Det er op til dig

Det er der heldigvis kommer styr på, da udbetalingen ikke modregnes i SU’en og ikke tæller med i fribeløbet. Udbetalingen beskattes dog som almindelig indkomst.

Så du kan roligt optø dine feriepenge. Invester dem, afdrag på din studiegæld eller gå i byen. Det er op til dig.

 

Seneste