Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Opus-centret fik forsker til at ændre konklusion om ny nordisk hverdagsmad

ØVRIGE MEDIER - Opus-centret fik forsker til at ændre konklusion om ny nordisk hverdagsmad - Bolighajernes luftkasteller: Tusindvis af nye studerende i farezonen - Nye studerende skal overvinde hjemve - Klar, parat, (perfekt) studiestart - Cafeer med rabat til studerende - Professor: Strafbart at vildlede Ombudsmanden.

Opus-centret fik forsker til at ændre konklusion om ny nordisk hverdagsmad

Ph.d.-studerende Arun Michelsen, Københavns Universitet, blev bedt af sin arbejdsgiver, Opus-centret, om at fortolke sine resultater anderledes og mere positivt, skriver Politiken. Opus-centret har, med folk som Arne Astrup og Claus Meyer i spidsen, som mål at forske i den nordiske kosts udvikling. Arne Michelsen fandt imidlertid ud af, at den nye nordiske hverdagsmad næppe vil få sin store udbredelse blandt danskere, der virkelig har brug for at forbedre deres kostvaner.

Bolighajernes luftkasteller: Tusindvis af unge i farezonen

DR Kontant havde tirsdag et indslag om unge, nye studerende, der risikerer at blive snydt af bolighajer. Programmet kan ses på DR’s site, men dog med et mindre afbrud, når DR blander andre indslag ind i udsendelsen. Men hæng lidt i og lær noget om, hvilke kneb bolighajer kan tænkes at anvende imod boligdesperate studerende.

Nye studerende skal overvinde hjemve

Nye studerende, der i forvejen bor i København og skal studere på KU, kan være de heldigste, fordi de kun skal bygge en ny vennekreds op på selve universitetet. Studenterrådgivningen i København medgiver, at studiestart i en fremmed by kan være udfordrende, men råder alligevel alle nye studerende til at flytte til deres studieby i stedet for fx at pendle fra Odense til København hver dag, skriver Berlingske.

Klar, parat, (perfekt) studiestart

Der er nok at holde styr på, når tredje kapitel i ens studieliv, ‘universitetskapitlet’, skal begynde. Et råd til de studerende er altid at sætte sig godt ind i det sted, de skal begynde at studere på, læse alle informationer, de får udleveret, og deltage i introarrangementerne, siger Søren Hedegaard Sørensen, der er studie- og erhvervsvejleder ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på KU. Hans opgave er at hjælpe de unge til at skabe nye netværk i en fart, fordi det sociale er så vigtigt for et vellykket studie.

Cafeer med rabat til studerende

Politiken har begået en oversigt over, hvor man som studerende kan svinge studiekortet og få lidt rabat på cafeer, barer og spisesteder. Der er otte steder steder at vælge imellem.

Professor: Strafbart at vildlede Ombudsmanden

Det kan få alvorlige konsekvenser, hvis højtstående embedsmænd har forsøgt at skjule oplysninger for Folketingets Ombudsmand, i efterspillet om statsminister Helle Thorning-Schmidts skattesag (S). Michael Gøtze, der er professor i forvaltningsret ved Københavns Universitet (KU), kender heller ikke til fortilfælde, hvor Ombudsmanden er blevet direkte misinformeret, og han mener, at det kan føre til strafansvar, hvis der er givet forkerte oplysninger, eller hvis oplysninger er blevet fjernet, skriver Berlingske.

anfj@adm.ku.dk

Seneste