Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Over 11.000 fejrede foråret på KU

NY TRADITION? - Møgvejret kunne ikke ødelægge KU's første forårsfestival, som fik flere gæster, end planlæggerne havde turdet håbe på.

Hvis solen skinnede, skulle der gerne komme 8.000 mennester, og hvis det regnede, ville det være okay med færre.

Men KU’s iver efter at komme på græs oversteg forventningerne. Over 11.000 KU’ere tog ifølge Studenterrådet til forårsfestival 9. maj, selv om det øsede ned en stor del af dagen.

Det er (forbløffende nok) første gang, KU har afholdt festival. Idéen er at give KU-befolkningen, der i antal svarer til en stor dansk provinsby, en fælles fest med musik, kappestrid, mad og fagligt nørderi under teltdug.

Festivalen fik leveret 32 ølankre à 450 liter til festivalen, og det var tæt på at være for lidt.

»Vi er glade for, at solen ikke skinnede,« siger Michael Pallisgaard fra Studenterrådet, »for så var vi måske løbet tør for fadøl.«

SE OGSÅ: billeder fra festen på Facebook.

Folk fik lov at komme ind, hvis de mestrede KU’s it-systemer

Størstedelen af festivaldeltagerne var studerende, og deres adgangsbillet var studiekortet. En del havde glemt det hjemme. Eller også havde de ikke noget kort.

Dørmændene sorterede eventuelle gatecrashere fra med en test: Hvis en deltager var i stand til at logge på KU’s intranet (ikke altid en enkel opgave, selv om man er ædru) fra sin mobiltelefon, var der adgang.

KU’s ansatte var også indbudt til at droppe Disneysjov på sofaen og tage ud i festivalsmatten efter arbejde. Studenterrådet konstaterer med glæde, at en del tog imod opfordringen.

»Der var virkelig mange VIP og TAP’er, der støttede op om projektet,« siger Michael Pallisgaard.

Ifølge Uniavisens udsendte var det de ansatte fra Fællesadministrationen i det indre København, der var mødt mest talstærkt frem, selv om festivalpladsen på Nørrebro var bekvemt placeret for de ansatte og studerende på Science og Sund.

(Der er også den mulighed, at de fællesadministrative ansatte ser mere furede og gamle ud end den gennemsnitlige KU-medarbejder, og dermed skiller sig så meget mere voldsomt ud fra studentersegmentet).

Læs også University Posts grundige dækning af festivalen:

Spring Festival: Professor of illusions and tricks

Og:

Beer in the rain, dancing in the darkness – billeddækning fra festivalen.

chz@adm.ku.dk

Seneste